H.P. Lange Band
musikformidlingknap01
Index
Blues

hplange-trio-020

I mere end 30 år har HP Lange været bluesmusiker på landevejen, og er efterhånden en veteran på musikscenen i Danmark. Repertoiret er blevet et mix af sange han selv har skrevet og gamle sange der er samlet op hen ad vejen og gjort til hans egne. Nu er han  aktuel med en helt ny cd - Travelling Man Blues.

youtube_logo11

Hør mere på YouTube

Traveling Man Blues -
https://www.youtube.com/watch?v=aFN76ogZBdY

Hey Girl - https://www.youtube.com/watch?v=dEsBlLhxPLo

Last Night - https://www.youtube.com/watch?v=frLV1VWcXAA

Cd’en har fået fine anmeldelser og mange roser for den instrumentale håndtering.

Bandet på cd’en såvel som live er den sædvanlige trio bestående af HP lange på guitar og vocal, Dave stevens på bas og JK Dam på trommer. Desuden er banjospilleren Niels Bonefass trådt ind i billedet og bringer en tone af mountain music ind i den traditionelle bluesmusik.

Den nye cd er den 10’ende i eget navn. To af de tidligere har vundet The Danish Music Award for bedste blues/roots udgivelse. Flere er blevet nomineret bla. For bedste folk-instrumentalist og folk sangskriver. I 2011 blev HP lange kåret som årets bluesnavn.

På scenen leverer bandet et energisk mix at Delta Blues, Gospel og folk. Repertoireret er en blanding af egne sange og sange, samlet op blandt andet da HP lange boede i Louisiana og rejste Mississippi. Desuden er der kommet et strejf af cajun og oldtime i musikken især når Niels Bonefass er med. Selv HP Lange kan så finde på at spille banjo.

H.P. Lange: Vocal, guitar
Dave Strevens: Kontrabas
Jens Kristian Dam: Trommer
Niels Bonefass: Banjo,fiddle

hplange-kvartet-020

Discografi:

1995 Stop Breakin’ down  Midget Records
2000 Ain’t jivin’Midget Records
2002 Take me home                     Midget Records
2004 Alongside the blues               Midget Records
2006 The Delta Connection            Midget Records
2007 Change sometime                  Midget Records
2008 20 years anniversary             Midget Records
2010  Saturday night – Sunday morning Bangforlag
2013 Motor Blues                         Motorploven
2016 Travelling man blues             Big Gumbo


PRESSEN SKREV:

H P LANGE – travelling man

52-årige Lange er rodfæstet traditionalist, men det kan man sagtens leve med, når traditionalismen leveres tilsat indlevelse, kompetence og kærlighed til metieren.
Thomas Treo, ekstrabaladet

Med Travelling man blues har H.P. Lange begået, hvad der utvivlsomt vil stå som en af årets bedste danske bluesudgivelser. Han viser sig ikke blot som en af landets absolut bedste fortolkere af country blues’en, men også – endnu en gang – som en kunstner af stort internationalt format.
Jakob Wandam Bluesnews.dk

..jeg skal på ingen måte legge skjul på at jeg alltid har hatt stor sans for denne dansken. Hans låter, hans måte å synge dem på, og hans gitarer. Det gledelige er derimot å kunne fastslå at HP Lange denne gangen, ved å innlemme også fele og banjo i bandet, etter min mening har gjort selve genistreken  - 6 stjerner
Bjørn Wiksaas Bluesnews Norge

Med de enkleste virkemidler kan han ramme groovet i en sang så effektivt, at rytmerne smitter, og du må svinge med, hvad enten de er sejt slæbende eller frejdigt dansende.
Claus H Larsen, Root zone

hplange-kvintet-020

Webdesign
Gren|Grafisk

Hvis du ønsker tilbud med information om priser og evt. ledige datoer vedr. band eller solist, kan du sende en besked ved gå til siden Information og udfylde formularen. Husk at angive kunstnerens navn.

Du kan  også ringe til Musikformidlingen på: 86 13 00 63