H.P. Lange Gospel Trio
musikformidlingknap01
Index
Blues

Webdesign
Gren|Grafisk

H.P. LANGE & TROELS JENSEN

SPIRITUALS – BLUES – GOSPEL

Troels Jensen og H.P. Lange leverer en anderledes gospelkoncert.

En koncert spillet på akustiske instrumenter og i en mere rå form end man ofte hører det.

Da de afrikanske slaver kom til USA opstod bluesmusikken. Bluesmusikken fik en søster,  spiritual og gospelmusikken. Mange musikere spillede dengang både blues og gospel. Lørdag aften var det blues på værtshuset. Søndag var det håbet og trøsten i kirkens gospel. Musikken var næsten den samme. Teksterne var anderledes.

Troels Jensen og H.P. Lange har altid dyrket denne musikform og det er denne måde at lave gospel på, som trioen gerne vil præsentere i kirken. Sammen med Bassisten Hugo Rasmussen optræder de nu med en koncert bestående hovedsageligt af spirituals & gospelsange krydret med bluessange.

Repertoiret består af sange hentet fra området omkring Misissippi deltaet samt af egne sange, ofte leveret med en lille historie fra det virkelige liv.

Troels Jensen har spillet blues gennem snart 40 år. Bl.a. tiden som frontfigur i Delta Cross Band har givet ham status som dansk bluesmusiks ”Grand Old Man”. Fuldt fortjent fik han i 2002 som den første prisen ”Årets Danske Bluesmusiker”, uddelt af Copenhagen Blues Festival. I 2003 modtog han sammen med H.P. Lange en Danish Music Award for deres fælles cd ”Take me home”

H.P. Lange er vel hvad man kan kalde en af dansk bluesmusiks unge veteraner. Siden midten af firserne har han spillet sin akustiske blues til koncerter i næsten alle hjørner af landet samt i store dele af europa og i USA. I 2001 modtog han en Danish Music Award i kategorien bedste roots cd for cd’en ”Ain’t Jivin’” Desuden var han samme år nomineret i kategorien ”bedste folk-instrumentalist”


Troels Jensen/H.P. Lange discografi

2002 Take me home             Olufsen records
2004 Alongside the blues      Olufsen records

Hvis du ønsker tilbud med information om priser og evt. ledige datoer vedr. band eller solist, kan du sende en besked ved gå til siden Information og udfylde formularen. Husk at angive kunstnerens navn.

Du kan også ringe til Musikformidlingen på: 86 13 00 63