musikformidlingknap01
Index
Folk

Webdesign
Gren|Grafisk
© 1996-2017

Pia Raug

Pia Raug
Modet til at være gammeldags.

pia_raug_014
Siden 70erne har Pia Raug været på rejse gennem det danske sprog og det danske land.

Hun har udgivet 13 plader siden 1978 – den første ”Hej lille drøm”. Men fortællingen og den levende kontakt med mennesker på meget forskelligartede scener har altid været det bærende fundament for Raugs musik.

Udgangspunktet har i alle årene været et forsøg på at finde ind til og formulere det menneskeligt fælles, som binder os sammen - i tider, som gør, hvad de kan, for at skille os ad.  

Hen over skiftende tiders krav og flygtige nyheder har hun sammen med sit publikum haft mod og vilje til at være gammeldags uden at stivne og miste kontakten til det levende. Nyheder bliver meget hurtigt umoderne. Intet bliver så hurtigt u-trendy, som det der var trend i går. Det eneste, man kan være sikker på, er, at det, der var rigtig godt gammeldags i går, også vil være det i morgen. Alle, der må leve med en verden i konstant forandring, kan ønske sig øjeblikke af ro og nærvær.  

Pia Raug er en gammeldags sanger og sangskriver. Som en middelalderlig troubadour eller en klassisk barde, rejser hun fra sted til sted og spejler livet i sig selv og i de mennesker, hun møder. Hun samler historier og billeder og bringer dem videre. Når man genkender sig selv i andre, kan man ikke længere være helt fremmede for hinanden.

I år 2000 debuterede Pia Raug som romanforfatter med "Bristepunktet" på forlaget Forum. Bogen er en naturlig forlængelse og en uddybelse af det univers, som også hendes musik kommer af.  

I 2005 var det 25 år siden Pia Raug indspillede og udgav pladen “det” med hendes kompositioner til udvalgte digte fra Inger Christensens store digtsamling fra 1969. Pladen er i mellemtiden genudgivet i cd version af Gyldendals pladeselskab Exlibris. Udgivelsen er stadig efterspurgt og er efter disse mange år tæt på at have solgt 50.000 eksemplarer.

Pia Raug i 2009 sin første cd i 10 år – nr. 14 i rækken siden 1978: ”…fred er at skabe…”. Den er blevet til i et samarbejde med SMUK, Slesvigske Musikkorps, som har ladet komponisten Jesper Riis arrangere 10 af Raugs gamle og nyere sange for brass big-band. Cd’en blev udgivet i april 2009 i forbindelse med en release-koncert i Copenhagen Jazzhouse. Cd’en sælges kun via SMUKs hjemmeside og fortjenesten bliver givet ubeskåret til STSOP, som er en forening til støtte for unge, danske krigsveteraner og deres familier. 

Pia Raug er pt. formand for komponistforeningen DJBFA, som har 1.300 rytmiske medlemmer. Fra 2010-2012 er hun desuden formand for KODAs bestyrelse. KODA er den danske forvalter af ophavsretten, som sikrer komponister et rimeligt økonomisk udkomme, når deres værker bliver brugt i det offentlige rum.

Hvis du ønsker tilbud med information om priser og evt. ledige datoer vedr. band eller solist, kan du sende en besked ved gå til siden Information og udfylde formularen. Husk at angive kunstnerens navn.

Du kan  også ringe til Musikformidlingen på: 86 13 00 63