musikformidlingknap01
Index
For børn
Musik Dans
Klovne Gøgl
Tryllekunst
Juleaktivitet

Webdesign
Gren|Grafisk

Der var engang - Eventyr fra Mali

Der var engang...Eventyr fra Mali
(Kimi Komo den Tapre Mariehøne)

moussaportrait2003
af Moussa Diallo

Udgivelsen som indeholder bog med 12 eventyr og cd med 11 sange forventes i 2004.

Kimi Komo var ikke særlig stor eller gammel. Denne her lille mariehøne havde lige lært at tælle til ti, eller skulle jeg sige otte, fordi han gik altid i stå når han kom til otte.

En dag, da han kom hjem fra skolen, ventede der ham et forfærdeligt syn. Hans mor var blevet flænset ihjel af et stort dyr, og det var mere end Kimi Komos hjerte kunne bære. Han besluttede sig for at gå efter det store dyr, der havde taget hans mors liv.

Resolut, gjorde han sig klar og tog afsted. Der var en hel masse venner, der fulgte efter ham, og de slog på trommer og spillede på strenge for at holde gejsten oppe.

moussapigePå vejen mødte de mange mennesker og dyr som var meget nysgerrige. Der var også turister, som talte alle mulige forskellige sprog. De spurgte alle sammen: "Lille mariehøne, hvor skal du nu hen?" Og alle mariehønens følgere råbte: "Kimi Komo".
"Jeg skal hen og finde det store dyr", svarede Kimi Komo.
"Hvad har det store dyr dog gjort" , blev der spurgte igen. Og alle råbte Kimi Komo.
"Det store dyr har flænset min mor ihjel", svarede mariehønen. Igen råbte alle "Kimi Komo".
Så sagde den tapre mariehøne højt: "Kom så, alle mine trommespillere, spil!” Og nogle af hans følgere slog på trommen, bum, bum, bum. "Kom så, alle mine strengespillere, spil!" Så spillede strengespillerne med det samme.

Mariehønen talte højt for ikke at glemme det han havde lært i skolen, mens de andre skrålede:"Kimi Komo".
"En, to, Kimi Komo, tre, fire, Kimi Komo, fem, seks, Kimi Komo, syv,otte, Kimi Komo, og ...og , nu kan jeg ikke husk det igen, æv". Sagde mariehønen.

moussaportrait2003Nogle nysgerrige valgte at følge med i optoget.

Sådan gik det i flere dage og der kom flere og flere til. Mariehønen lærte at tælle til ti på flere forskellige sprog på grund af alle de turister, som var med.
Da de endelig nåede frem til det store dyr, blev det så forskrækket over at se så stor en forsamling, at det tog benene på nakken og blev aldrig set igen.
Alle jublede og de bar den tapre mariehøne rundt og festede i dagevis.
Nu kan jeg lægge denne lille historie tilbage hvor den hører til.

Før selve historien/legen starter kan man forestille sig at:
Børnene kan lave deres egne kostumer/masker til dette stykke.
Vi har brug for pap, maling og gummibånd. En skal være Kimi Komo og bære et rødt skjold lavet af pap med sorte prikker på ryggen og en lille maske med sorte antenner på hovedet. De andre kan hver vælge hvilket dyr, insekt eller menneske, de vil være. De må også gerne være Superman eller hvad som helst. Hvert barn laver sin egen maske af pap og maler på den med hjælp fra pædagogerne.

Når alle børnene er udklædte, kan legen starte. En spiller Kimi Komo og andre kan spille på trommer og strenge. Resten af børnene spiller de nysgerrige og de turister, som bliver ved med at spørge hvor han er på vej hen, og de skal kunne tælle til otte på dansk og bambara og måske andre sprog, som de har lært i forvejen. Så kan man tage flere runder og til sidst møde det store dyr som er spillet af en af pædagogerne.

Spørgsmål:

Hvad hedder den lille mariehøne?
Hvad gjorde han da han fandt sin døde mor?
Var den bange for det store dyr?
Var der nogle af dem, han mødte på vejen, der talte andre sprog?
Er der nogen, der kan tælle til otte på Bambara eller på et andet sprog?
Find et andet ord for 'flænse'.
Hvad betyder 'resolut' og 'at tage benene på nakken'?
Hvor ligger Mali?

De børn, der har lyst til at lære at tælle til ti på et andet sprog, kan spørge den lokale tyrkiske grønthandler, den kinesiske grillejer eller den indiske købmand, om de vil være rare at lære dem at tælle til ti på deres sprog. Det kan da også være, at der er nogen i klassen, som kommer fra et andet land, som kan lære dem det på deres sprog.

Hvis du ønsker tilbud med information om priser og evt. ledige datoer vedr.  band eller solist, kan du sende en besked ved at gå til siden Information og udfylde formularen. Husk at opgive kunstnerens navn.

Du kan  også ringe til Musikformidlingen på: 86 13 00 63