Webmaster
Gren|Grafisk

Øl, Pølser & Popcorn

Øl, Pølser og Popcorn er Danmarks mest etablerede udviklingshæmmede handicap band, og er langt det mest berejste og bedst kendte i både ind- og udland.

Siden starten i 1989 har bandet turneret 3 gange i Japan, 2 gange i Grækenland og Tjekkiet og 1 gang i England, Holland, Polen, Ungarn og Rusland. Desuden har de givet mere end 200 koncerter i deres hjemland.

I 1992 udgav de Danmarks første musikvideo, og i 1993 vandt de Danmarks Grand Prix for handicap bands. I 1994 udkom deres første CD ”Hvorfor skal det gå ud over mig” efterfulgt af ”Søndag godt og skidt” i 1996. I 1999 udkom ”Live at Mackie`s” en live CD, hvor hele overskuddet gik til kræft ramte børn på Skejby Sygehus. April 2003 udkom ” Ålborg tur – retur”.

Så vidt jeg ved, er Øl, Pølser og Popcorn det eneste udviklingshæmmede band, der selv komponerer deres egen musik (rock, blues, country og pop), og som optræder uden støtte fra pædagoger eller musiklærere, det var starten til ”spil selv” kultur i Danmark.

Bandets musikalske udvikling er gået hånd i hånd med deres sociale udvikling, idet de har levet op til teorien ”learning by doing with guidance”,  musikken bruges her som et redskab til at udvikle udviklingshæmmedes svage områder.

Senere i 2003 er der planer om en turne til Australien og Tyskland og en retur til Rusland, og i 2004 en invitation til Trinidad, Østrig og Sverige.

Øl, Pølser og Popcorn er en selvejende institution og modtager ikke nogen form for offentlig støtte.
 

Hvis du ønsker tilbud med information om priser og evt. ledige datoer vedr. band eller solist, kan du sende en besked ved at gå til siden med Information og udfylde formularen. Husk at angive kunstnerens navn.

Du kan også ringe til Musikformidlingen på: 86 13 00 63