Hit med 80'erne
musikformidlingknap01
Index Hit med 80'erne
bookrock
Rock Kopi
bookrockjam
hit80_016

Ecco-sko, bred ymer og læderslips...

1980'erne er efterhånden længe siden. Studenterne fra dengang har børn, der nærmer sig konfirmationsalderen. Poul Schlüter, statsministeren, der kom til at kendetegne netop det årti, er i dag en gammel mand. Anker Jørgensen, statsministeren som Schlüter afløste, er en meget gammel mand.
Ronald Reagan, USAs kendte 80'er-præsident, er død. Gorbatjov, hans russiske, undskyld sovjetiske, modstykke, har forlængst forladt magtens inderkreds. Frygten for en atomkrig er afløst af frygten for klimaforandringer. De smalle læderslips er på mode igen. Nu som ren retro. De pastelfarvede habitjakker fra dengang har vi (heldigvis) gensynet til gode med. Men mon ikke det kommer? Og Ecco-skoene - ja, de findes skam endnu. Men med et lidt andet snit end dengang først i 80'erne, hvor teenagerne i ramme alvor slæbte deres skolebøger rundt i store attachemapper.

Sådan var der så meget i det tiår, hvor også fodboldlandsholdet satte helt nye standarder for, hvad man kan forvente som tilskuer.

De danske musikere skrev sig også ind i historiebøgerne. Aldrig før - og aldrig siden - er dansksprogede rockplader bievet solgt i så højt et tempo. Sekscifrede salgstal var ikke atypiske dengang, - og når man hører sangene i dag, forstår man godt hvorfor.

News, Tøsedrengene, Dodo, RayDeeOhh, Sneakers, Danseorkestret, TV2, Halberg-Larsen, Nanna og alle de andre indspillede den ene klassiker efter den anden. En sangskat, som nu har overlevet i et kvart århundrede. Og som tilsyneladende bare bliver mere og mere populær.

Hit med 80'erne har løftet arven efter originalerne. I hundredevis af job har orkestret spillet. Bandet har turneret Danmark tyndt de sidste 15 år. De store festivaler, de etablerede spillesteder, tv og radio har taget imod. Og undervejs har blandt andre Søs Fenger, Steffen Brandt, Maria Bramsen og Anne Dorte Michelsen været med som gæstesolister.

Hit med 80'erne sluttede 2007-sæsonen med en række udsolgte koncerter i Jylland og København, og efterspørgslen efter orkestret er større end nogensinde.

Hit med 80'erne formidler de tidløse sange med energi, varme, professionalisme - og det lille, selvironiske glimt i øjet. Målet er fællessang, genhørsglæde og Sammenhold Du hos et publikum, der måske også fælder en enkelt, melankolsk tåre undervejs. For sangene fra dengang minder jo også om den første kæreste, om dagen, hvor man flyttede hjemmefra - eller måske om Preben Elkjærs EM- sejrsmål mod Belgien en sommerdag i 1984,

Lad bare tankerne flyve. Hit med 80'erme er nemlig også en rejse i tiden.

Hit med 80'erne er:
Annette Søgaard, vokal / kor
Ole Hansen, vokal / kor / akk. guitar
Stine Pagh, kor / vokal / akk. guitar
Brian Bannerholt, guitar
Søren Møller, keyboards / kor
Jakob Pagaard, bas
Kurt Nielsen, trommer / percussion

Referencer: MorgenTV /TV2, Pumpehuset, Train, Fermaten, Tobakken, Portalen, Toldkammeret, Viften, Torvehallerne, Sønderborghus, CocaCola, TDC, Totalkredit, Systematic, Skanderborg Festivalen, Jelling, Musik Festival, Vig Festivalen, Harboøre Festivalen, Samsø Festivalen, Langelandsfestivalen, Bork Havn, Musikfestival, Sølund Festivalen og mange flere...
 

Webdesign
Gren|Grafisk

Hvis du ønsker tilbud med information om priser og evt. ledige datoer vedr. band eller solist, kan du sende en besked ved at gå til siden Information og udfylde formularen. Husk at angive kunstnerens navn.

Du kan også ringe til Musikformidlingen på: 86 13 00 63