Ruth To Hell
musikformidlingknap01
Index
bookrock
Rock Kopi
bookrockjam

Ruth to Hell på banen igen!

ruth_to_hell_020


MP3
Highway to hell
Two Princesses

Det kendte københavnske rockband Ruth to Hell, som fyldte de danske scener i 90’erne med rå, rockende og medrivende musik er nu gendannet efter flere års pause og står nu klar og sulten til at møde publikum igen.

Ruth to Hell havde i  90’erne ry for at fylde dansegulvet med et stampublikum, der gik amok med rullende hår og stage diving, når de fire kvinder trykkede den af med hårdtslående musik, lånt fra Nirvana,  Metallica, AC/DC og Deep Purples store sangkatalog. De fire garvede kvinder stod dog heller ikke tilbage for at få de mere kærlige følelser frem i folk, når den stod på guitarballader med fx Scorpions og Pretty Maids.

Ruth to Hell gør det igen
I 2011 stod det klart for guitaristen Ulla Rasmussen at tiden var kommet, hvor Rutherne skulle samles igen. Hun kontaktede derfor leadvokal og guitarist Effy Lindhardt, som straks var frisk på at pudse ruthspaden op. Ruthebilen blev tunet og kvinderne har endnu engang sat køkken og karriere på standby. De har oplært kærester og andre mennesker i at vande blomster, lufte hund og sengetøj. Forstærkerne er forvarmet, trommestikkerne er pudset og øvelokalet ulmer af rockenergi, der bare trænger til at komme ud.
Rutherne står igen klar med repertoiret fra 90’erne. Sange og kunstnere som Lenny Kravitz, Greenday, Deep Purple, Joan Jett kommer under Ruthernes kærlige rockvinger, men de har også fornyet repertoiret med musik af navne som Pink og Oasis.
Kvinderne har i 2012 fået følgeskab og mandlig assistance af Michael Frydenlund på trommer, Han lever fyldt op til Ruthernes råstyrke, men han er også lidt af en tøsedreng. Bassisten Gitte gir Kampp til stregen og bund i bassen og de fire er klar til at trykke den max af.

Ruth glæder sig –og det gør du også!
Ruth to Hell nåede tilbage i 90’erne at fyre den af på de fleste rockscener rundt i det danske land. Bl.a. Rust, Cafeen Funke, Rock Amager, Hard Rock (Kbh), Blitz, (Århus), Pit Stop (Kolding), Tange Olga (Randers), Toldkammeret (Helsingør), Kulisselageret Horsens, Samsø Festival, Langelands Festival og mange, mange andre steder.
Efter seks år valgte de fire kvinder dog at gå hver sin vej. Nogle gik til højre og andre til venstre. Guitarist Ulla Rasmussen valgte piratvejen og har underholdt børn og voksne med sin egen musik. Det er blevet til 8 cd-udgivelser og masser af liveoptræden med femmandsshowet Palle Pirat, der har turneret i det danske land fra Skagen til Gedser.

Ulla Rasmussen har tidligere trykket rockspaden af i bl.a. Girls Girls og Female Attraction.
Leadsanger og guitarist  Effy Lindhardt har sat sine aftryk i bandet Effy og Eliten, som stadig turnerer og er aktuel med ny cd, hvor Effy også er sangskriver.
Bassist Gitte Kampp spillede i mange år med Hangover Bluesband og senere forskellige rockorkestre som First Floor og Balony.
Michael Frydenlund har og spiller bla. med Rocksteady bluesband samt det legendariske Roskildeorkester Carport.

Nu ruller Ruth! Ruth never die!
Rå stemme, seje rytmer og rockguitar vil gi’ dig en uforglemmelig aften! Aldrig hørt eller set lignende. Hør musik smagsprøver på facebook/Ruth to Hell

Ruth to Hell line up
Effy Lindhardt: Leadvokal og guitar 
Ulla Rasmussen: Guitar og kor
Gitte Kampp: Bas og kor
Michael Frydenlund: Trommer

Webdesign
Gren|Grafisk

Hvis du ønsker tilbud med information om priser og evt. ledige datoer vedr. band eller solist, kan du sende en besked ved at gå til siden Information og udfylde formularen. Husk at angive kunstnerens navn.

Du kan også ringe til Musikformidlingen på: 86 13 00 63