Glasspiller Erik Hansen
musikformidlingknap01
Index
Show
Underholdning
Musik&humor
Entertainere
Serveringsteater
Cirkus&gøgl
Tryllekunst
Dans Sport
Breakdance
Aktiviteter
Picture
Erik Hansen

Glasspiller Erik Hansen, født 1937, har spillet på glasinstrument i 40 år. Han fik først som dreng undervisning i violin og senere kontrabas. Instrumentet Erik Hansen spiller på er bygget op af gamle danske øl, vin og snapseglas og består af ialt 25 glas (2 oktaver).
Et glasinstrument bliver stemt med vand, hvor man udgår fra kammertonen A. Musikken frembringes ved berøring af glassenes kanter med de 2 pegefingerspidser i cirkelformede bevægelser, hvilket frembringer en fin, klar tone som en fløjte. Glasinstrumentet kan anvendes solo eller med akkompagnement af f. eks. strygere eller guitar.

Kendt og elsket over hele Danmark og i resten af verden.
Erik Hansen har gennem sine mange år som glasmusiker underholdt og koncerteret på skoler, institutioner, musikforeninger og ved kirkekoncerter, revy og variete. Også ved selskabelige sammenkomster har det underholdende glasinstrument været populært.
Overalt i verden er Erik Hansen efterspurgt og han har optrådt i TV og radio i hele Skandinavien, hos BBC og Tharnes Television i England, flere gange i tyske TV og radiofonier samt ved koncerter i Schweiz, Portugal, Israel, Chile samt en gæsteoptræden i det japanske TV. Koncerterne har enten været solo eller med akkompagnement af op til 40 musikere med mikrofonforstærkning af glasinstrumentet.

Erik Hansen
Erik Hansen

Utroligt bredt repertoire
Erik Hansens repertoire, som det kan høres på denne CD, strækker sig vidt; fra Danmarks Melodibog over underholdnings og salonmusik til internationale evergreens, musicalmelodier og til klassiske komponister som Beethoven og Mozart, som bl. a. komponerede specielt for glasinstrumentet.

Erik Hansen

Erik Hansen kan, foruden solo, bestilles i 3 konstellationer:
Sammen med sin søn Henrik på ialt 50 glas.
Akkompagneret af guitarist Laif Lauridsen.
Akkompagneret af symfonikere.

Webdesign
Gren|Grafisk
© 1996 - 2018

Hvis du ønsker tilbud med information om priser og evt. ledige datoer vedr. band eller solist, kan du sende en besked ved at trykke på knappen Information og udfylde formularen. Husk at angive kunstnerens navn.

Du kan også ringe til Musikformidlingen på: 86 13 00 63