musikformidlingknap01
Index
Show
Underholdning
Musik&humor
Entertainere
Serveringsteater
Cirkus&gøgl
Tryllekunst
Dans Sport
Breakdance
Aktiviteter

Webdesign
Gren|Grafisk
© 1996 - 2018

Karsten Holm - Elvis i kirken

Elvis i Kirken

karsten_holm_i_kirken_002

youtube_logo08
 
Se på YouTube

Karsten Holm synger Elvis' gospelsange og fortæller noget af historien
Elvis Presley er i den brede offentlighed mest kendt for rock n'roll og de på hans tid vovede hoftesving. Men Elvis var et troende menneske og havde en særlig passion for gospelsange, som han sang ofte og gerne med stor indlevelse og nærvær. Sangene er blot ikke blandt de mest kendte.

Ved en særlig anledning blev Karsten i sommeren 2007 bedt om at synge et par af Elvis' gospelsange i en kirke, og det vakte så stor begejstring blandt publikum, at det gav ideen til et decideret koncertprogram omkring Elvis' gospelmusik.

Koncerten er en afvekslende rejse mellem de store ballader som "Stand by me" og de swingende uptempo-numre, som "Walk dem golden stairs". Karsten Holm synger sangene med stor indlevelse og glimt i øjet.

Eksempler fra repertoiret:
Crying in the chapel
Somebody bigger than you and I
You'll never walk alone
Stand by me
Walk dem golden stairs
Where could I go but to the Lord

karsten_holm_elvis_i_kirken_010

Karsten Holm synger en del af koncerten sammen med den sædeles dygtige pianist/organist Christian Spillemose. Resten foregår ved hjælp af "medbragt backingmusik" med fantastisk flot lyd - og så swinger det bare!Koncerten varer en lille time og egner sig fortrinligt til små og større kirker.

Sognepræst i Kirke Eskildstrup Lise Trap udtaler:
Arrangementet var en forbilledlig forening af forkyndelse og folkelighed, koncert og gudstjeneste. Karsten Holm præsenterede sig som Elvis, velspillet, men aldrig overspillet. Spillemose ledsagede fornemt på klaver og fik hele kirkerummet inddraget, når han stille vandrede op til orglet og lod det klinge med. En fin balance mellem stor amerikansk musik og jydsk stilfærdighed.
Det er let at arrangere koncerter, hvor folk kommer, men hvor indholdet intet har med kirke at gøre. Det er også let nok at arrangere noget, hvor det hele er kirke og forkyndelse, men hvor folk ikke kommer. Elvis-aftenen var en aften, hvor det hele var kirke - og samtidig masser af mennesker i kirken, dejlig musik, gode små indlæg fra Karsten Holm om de enkelte numre og oversættelse af de vigtigste tekster for dem, der ikke kunne engelsk. Sådan skal en kirkekoncert være. Folkelig, musikalsk, indholdsrig, opløftende

Sognepræst ved Kolind kirke, Anne Kirstine Langkjer udtaler:
En anderledes koncert som varmt kan anbefales! Trods skarp konkurrence fra to nabokirker med almindelige kirkekoncerter var Kolind kirke fuld. Vi var ca. 4 gange flere end vi "plejer". Der var nemlig de trofaste og så en hel masse, vi ellers ikke ser: unge drenge og midaldrende damer med hang til Elvis. Og vi blev ikke skuffede - kirkerummet egner sig godt til Elvis' gospel. Karsten Holm fortalte lidt om Elvis og om sangenes bibelske indhold - og så trykkede han den ellers af, så der lød op til flere henrevne suk. Der var dels genkendelsens glæde og så en smuk stemme - som gjorde at vi måtte bede om ekstra-nummer op til flere gange. Koncerten fortjener at blive hørt mange steder, alle gik glade og opløftede hjem.

Om Elvis og gospel-musikken
Da Elvis brød igennem i 1956 skabte det kaos og tumult. Pludselig var der en musik specielt for de unge. Hans mærkelige bevægelser og dansetrin blev af "de voksne" stemplet som farlige, og at han måtte være i pagt med djævelen selv. Elvis selv forstod det ikke, han bevægede sig bare til musikken som han altid havde gjort, ikke mindst i kirken, hvor en stor del af han musikalske baggrund kom fra. En del af kritikken forstummede da han starten af 1957 udgav sin første gospel-plade. Gospelmusikken fulgte Elvis i hele karrieren både på scenen, og i særdeleshed før og efter koncerter, men også på Graceland med venner og familie. Elvis var dybt afhængig af at synge disse sange og altid sammen med andre.

En livslang passion for Elvis Presley fik Karsten til i 2003 at tilrettelægge et hyldestshow for "The King". Det har han siden optrådt med over hele landet. Nu føjes endnu et aspekt til af den dygtige Elvis-fortolker.

karsten_holm_i_kirken_001

 

 

Hvis du ønsker tilbud med information om priser og evt. ledige datoer vedr. band eller solist, kan du sende en besked ved at trykke på knappen Information og udfylde formularen. Husk at angive kunstnerens navn.

Du kan også ringe til Musikformidlingen på: 86 13 00 63