H. P. Lange
musikformidlingknap01
Index
Blues

Webdesign
Gren|Grafisk

H.P. LANGE
Bluesmusik fra rødderne

Hplange
H.P. Lange er en af de få fortolkere af den akustiske bluestradition herhjemme og er vel hvad man kan kalde en af dansk bluesmusiks unge veteraner. Siden midten af firserne har han spillet koncerter i næsten alle hjørner af landet samt i store dele af europa og i USA.

Repertoiret er akustisk root-blues spillet med hans karaskeristiske finger-pickin’ teknik.  Udover traditionens klassikere består repertoiret af sange han har lært fra folk han har mødt og spillet med under hans ophold i USA. F.eks. Kenny Brown, Cedric Burnside, John Mooney og den gamle R.L. Burnside. Denne sangskat fra Mississippi og Louisiana gør, sammen med en række af hans egne sange, repertoiret til noget helt unikt.

I 2001 modtog han en Danish Music Award, Grammy, for cd’en ”Ain’t Jivin’” Han fik prisen for bedste roots cd.  To år senere gentog han bedriften  for cd’en ”Take me home” som han lavede i samarbejde med Troels Jensen. Han har desuden været nomineret som bedste danske folk-intrumentalist og  som bedste sangskriver.

H.P. Lange har sensest indspillet to cd’er sammen med Troels jensen, Hugo Rasmussen, Jarno Varsted og Paul Banks. Men det er som solist man får det fulde udbytte af hans spillestil.

H.P. lange optræder med akustisk guitar, National Steelguitar, banjo og selvfølgelig sang.

Discografi

1995  Stop Breakin’ down    Olufsen records
2000  Ain’t jivin’                 Olufsen records
2002  Take me home          Olufsen records
2004  Alongside the blues    Olufsen records

Hplangecd01 Hplangecd02

Hvis du ønsker tilbud med information om priser og evt. ledige datoer vedr. band eller solist, kan du sende en besked ved gå til siden Information og udfylde formularen. Husk at angive kunstnerens navn.

Du kan  også ringe til Musikformidlingen på: 86 13 00 63