H.P. Lange & The Delta Connection
musikformidlingknap01
Index
Blues

H.P. Lange & The Delta Connection

hplange_deltaconnection_02
Repertoiret er stadig root-blues og består i høj grad af sange, som H.P. Lange har lært fra folk han har mødt og spillet med under hans ophold i USA. Især Kenny Brown, Cedric Burnside, John Mooney og den gamle R.L. Burnside har efterladt klart aftryk hos H.P. Lange.

Den helt specielle sangskat fra Mississippi og Louisiana gør, sammen med en række af hans egne sange, repertoiret til noget helt unikt.

Bandet består, udover H.P. Lange af den amerikanske bassist Paul Junior. På trommer er Mads Andersen. Lejlighedsvis optræder Jarno Varsted på mundharpe.

The Delta Connection:

H.P.Lange, vocal, guitar, National steel og banjo. F.1963. En af de få fortolkere af den akustiske bluestradition herhjemme. Siden midten af firserne har han spillet koncerter i næsten alle hjørner af landet samt i store dele af europa og i USA. I 2001 modtog han en Danish Music Award, for cd’en ”Ain’t Jivin’” Han fik prisen for bedste roots cd. To år senere gentog han bedriften  med cd’en ”Take me home”, som han lavede i samarbejde med Troels Jensen.

Paul Junior, kontrabas. F.1960. Voksede op i nær Chicago og startede allerede som 12-årig med at spille jobs. Han spillede primært i Chicago og Millwaukee området, i forskellige blues og country bands. I 1990 flyttede han til Austin, Texas hvor han hurtigt blev bassist hos ”Omar And The Howlers.” Junior indspillede og turnerede over hele verden med Omar, indtil han i 2001 flyttede til Danmark.

Mads D. Andersen, trommer. F. 1976. Har spillet trommer siden skolealderen. Han fik som 21-årig kontakt til den engelske blues guitarist, Otis Grand, og fik plads i ”Otis Grand & The Big Bluesband”. Han turnerede med bandet gennem 3 ½ år, og har derigennem spillet med en række kunstnere, som bl.a. Steve Cropper, Kim Wilson og Ike Turner. Siden hjemkomsten til Danmark har han spillet i Mike Andersen Band.

Jarno Varsted, harpe.Gæstemusiker.


hplange_deltaconnection_cd.CD: The Delta Connection
Midget Records 2006

"Spirituel blues spillet helt jordnært og uden dikkedarer, men kors, hvor det svinger fedt"
  -- Bent Stenbakken, Nordjyske stifttidende

"Nærvær og nerve i kompetent udspil fra H.P. Lange, der fortolker mudret Mississippi-blues med respektfuld forståelse for traditionens urkraft"
  -- Thomas Treo, Ekstrabladet

Udover H.P. Langes efterhånden velkendte deltablues-stil består cd’en af en række sange af nyligt afdøde R.L. Burnside.
De karakteristisk groovende en-akkord sange fra det nordlige Mississippi lægger sig naturligt op af de øvrige sange på cd’en, hvor der blandt andet er to nye sange af H.P. Lange.
Som altid er der også deltablues klassikere, og der er blevet plads til en gospelsang og en traditionel med H.P. Lange på banjo.

Webdesign
Gren|Grafisk

Hvis du ønsker tilbud med information om priser og evt. ledige datoer vedr. band eller solist, kan du sende en besked ved gå til siden Information og udfylde formularen. Husk at angive kunstnerens navn.

Du kan  også ringe til Musikformidlingen på: 86 13 00 63