Kent Thomsen & The Rich Ones
musikformidlingknap01
Index
Blues

KENT THOMSEN & THE RICH-ONES

kent_thomsen_200502
I 30 år har Kent Thomsen spillet sin Blues, som gjaldt det livet - hvilket det selvfølgelig også gør...
 
De sorte amerikaneres musik fandt på mystisk vis vej fra de sumpede skove i Mississippi og baggårdene i Chicago til Varde og en lille drengs hjerte.

Og så har vi balladen! Den knægt er jo ikke til at stoppe igen.

I slutningen af 80'erne tog han til Chicago og spillede med bl.a. Sunnyland Slim og Barrelhouse Chuck. Vel hjemme startede han i 1989 sit eget orkester "The Rich Ones", der har utallige jobs på klubber og festivaler over det meste af Europa bag sig.

Ind imellem er der også blevet tid til at sætte fingeraftryk hos Johnny Madsen, Allan Olsen og de seneste år, Peter Belli's "De Nye Rivaler".
 
Ved sin side har Kent Thomsen sit hårdtprøvede yndlingsorkester, "The Rich Ones", der under Thomsens fabelagtige ledelse, spiller mean-ol'-dirty-rotten Blues af meget høj jysk kvalitet under mottoet:

"Vi begyndte ved bunden - og der faldt vi godt til..."

Orkesteret består foruden af "hamsæl' " på guitar og sang af:

Niels Ole Thorning
Piano og orgel - N.O., eller i daglig tale kaldet "Esbjerg Slim". Før han blev en "Rich One" spillede han i Shaky Ground, der i mange år bakkede Henning Stærk op. Så blev han pianist hos Johnny Madsen, siden hen hos Poul Krebs, men også Ester Brohus, Anne Dorthe Michelsen, Peter Belli og mange andre har nydt godt af denne virtuose "keyboard wizzard"
 
Niels 'Nello' Mogensen
Bas og kor - er samtidig kapelmester og ankermand, der styrer orkesteret med usvigelig sikker hånd. Har en fortid i det århusianske rockmiljø i bands som Beauty & the Beat og det legendariske punkband, Lost Kids. De seneste mange år er det dog i Johnny Madsen Band, han har slået sine folder. En kompromisløs ener for hvem kun den rene, ægte vare tæller.
 
Per Kolling
Trommer og kor - Ordet "trommeslager" er i dette tilfælde misvisende, for her er der tale om en trommespiller. Både Tintin Og Hårtørrerne, PS 12 og Ivan Sand har opdaget dette før Kent Thomsen. Og nu også Ester Brohus. Per Kolling er blevet sammenlignet med Little Feat trommeslageren Ritchie Hayward, og med god grund. Rullende, funky beats og en stædigt sprudlende fantasi er varemærket, når han lægger bunden, de andre i bandet kan boltre sig op ovenpå.
 
THE  RICH-ONES
...i sandhed en Bluesens Massey-Fergusson...
 

Her er et lille udpluk af hvad forskellige mennesker har sagt:
 
"That's the blues" (Sunnyland Slim, Chicago 1988)
"Jamen, Kent han ER da the Blues" (Johnny Madsen, Esbjerg 1992)
"He's talking my kind of språrg" (Henning Stærk, Århus 1993)
"Uuha, det lyder lissom når man får æ turbo å æ kutter indstillet så den går RIGTIG godt, du ve' nok"
(En glad fisker på restaurant "Perlen", Lemvig 1994)
"Ka' du SÅ spise op!" (Hans mor, Varde 1960-1983)

Webdesign
Gren|Grafisk

Hvis du ønsker tilbud med information om priser og evt. ledige datoer vedr. band eller solist, kan du sende en besked ved gå til siden Information og udfylde formularen. Husk at angive kunstnerens navn.

Du kan  også ringe til Musikformidlingen på: 86 13 00 63