Mike Andersen Band
musikformidlingknap01
Index
Blues

Mike Andersen
 
mike_andersen04_020x10

er klar med sit 4. album!

Fra Mike Andersen satte sine første fodspor på den danske blues og soulscene med albummet “My Love For The Blues” i 2002, har han vist en konstant vilje og vision om musikalsk udvikling. Hans kærlighed for specielt soulmusikken har i løbet af årene skinnet mere og mere igennem, og den passion foldede sig flot ud på hans gennembruds-album “Echoes” fra 2010. Albummet modtog 5 hjerter i Politiken og blev stemt ind på en flot 10. plads af P4's lyttere, som et af årets mest betydningsfulde albums, såvel som det blev nomineret til hele 3 DMA priser i 2011.

På sit nye album har 35-årige Mike Andersen arbejdet og indspillet intenst sammen med en næsten helt ny musikalsk besætning, bestående af en række af de musikere fra det Århusianske musikmiljø, som han selv har beundret stort gennem årene. Det er derfor med stor glæde for Mike at disse musikere har tilsluttet sig hans band og har bidraget med ny inspiration og en ny sound. Og man kan høre at spilleglæden og vitaliteten er lyslevende på dette fjerde fuldlængde album, hvor Mike nu også bevæger sig ind i den “hvide mands” musik med hans coverversion af Beatles sangen “Something”, der bliver udført med stor indlevelse og med stor respekt for den mand der skrev sangen, George Harrison. Mike's musikalske nysgerrighed og lyst til at afsøge nye græsgange har også ført til et langdistance samarbejde med de to Jamaicanske korsangerinder, Nicole “Nikki” Burt og Abbygayedallas, der leverer forrygende kortstemmer til blandt andet den storsvingende soulperle “You Don't Need Me”, såvel som Nicole “Nikki” Burt synger duet med Mike på sangen “Hey Baby”.

Yderligere har Mike Andersen for første gang skrevet en politisk inspireret sang “Is It All Gonna Be Okay?”, der blev til i kølvandet på tragedierne i Norge.

Musikere:
Mike Andersen: vokal & guitar
Johannes Nørrelykke: guitar
Kristian Fogh: tangenter
Kristian Kold: bas
Jens Kristian Dam: trommer

Facts:
Albummet er blevet til over en periode på 6 måneder, og er det sidste album, indspillet i det legendariske Feedback Studio, Aarhus
Mixet af Dennis Ahlgren (Tina Dickow)
You Don't Need Me i rotation på P4
Masteret af Dave Collins (Bruce Springsteen, Ben Harper, Avett Brothers)

Artist og album: Mike Andersen, release: den 21. maj, label: Nordic Music Society (NMS), distribution: VME

mike_andersen05_020x11


Webdesign
Gren|Grafisk

Hvis du ønsker tilbud med information om priser og evt. ledige datoer vedr. band eller solist, kan du sende en besked ved gå til siden Information og udfylde formularen. Husk at angive kunstnerens navn.

Du kan  også ringe til Musikformidlingen på: 86 13 00 63