Horsens Hardy
musikformidlingknap01
Index Horsens Hardy
Country

Veteran i country

Når det gælder country med danske tekster, hører Horsens Hardy til blandt veteranerne. Han har spillet country siden starten af 1980'erne. Han har sendt otte cd'er og bånd på gaden. Og han synger både kendte klassikere og numre af egen tilvirkning.
Kendetegnende for musikken er det, at den kommer fra hjertet. For Horsens Hardy er country en livsform - lige meget om han optræder alene med sin guitar på det lokale værtshus, eller han står på en stor festival-scene sammen med sit band.
Tewa Music, som har udgivet Hardys seneste cd'er, har da også valgt at give ham frie hænder, når han går i studiet. For så bliver numrene sådan, som Hardy ka' li' dem - og dermed mest ægte.

På den nyeste plade, "Så'n er livet" fra 1998, kan man finde evergreens som "Waltzing Matilda" og Carl Perkins "Daddy Sang Bass" med danske tekster, nyindspilninger af Bjarne Lillers "Lille fugl'', John Mogensens "Hiv ankeret op og lad gå" og den danske klassiker "Manden på risten" - samt ikke mindst en flok af Hardys egne sange, bl.a. "Zigeunertøsen", "Landevejens Mona-Lisa" og den dansende "Snør nu bare skørtet". l alt 14 numre, der dokumenterer, at Horsens Hardy kan synge country, så selv en hærdet cowboy bliver blød om hjerte og sjæl.
1998 blev også året, hvor Hardy og hans band deltog i EM i countrymusik på Piknik Country-festivalen i den polske by Mragowo. l konkurrence med bands fra 10 lande blev Hardy nr. fire, samtidig med at han sikrede sig titlen som den mest ægte fortolker af standard-country.
Og den titel er Horsens Hardy stolt af. For han sværger til country af den go'e, gamle
slags med plads til livsbekræftende historier, store følelser og melodier, man får lyst til at synge med på.

BLÅ BOG

Navn: Hardy Olesen.
Født 1951.
Gift med Hanne. Fire børn: Susanne, Tim, Danni og Darleen.

Begyndte at optræde med musik som teenager, de første år med folkemusik og rock. Har siden starten af 80'erne koncentreret sig om country med danske tekster.

Har udgivet otte cd'er/bånd:
"Jeg sidder bag fængslets mure" (1986), "Country" (1988), "Vagabond på deltid" (1988), "Sikket liv" (1991), "Horsens Hardy ta'r west på" (1993), "Mellem himmel og jord" (1994), "Jeg er som jeg er" (1996), "Så'n er livet..." (1998).

Spiller i dag sammen med:
Stefan Lorenzen (leadguitar)
René Jensen (bas)
Carsten Jensen (trommer).

Webdesign
Gren|Grafisk

Hvis du ønsker tilbud med information om priser og evt. ledige datoer vedr. band eller solist, kan du sende en besked ved at gå til siden Information og udfylde formularen. Husk at angive kunstnerens navn.

Du kan  også ringe til Musikformidlingen på: 86 13 00 63