Western Stars
musikformidlingknap01
Index
Country

NYT ALBUM
WESTERN STARS
- WATCHING YOU TRY-
 

westernstars_01_012James Bond og en ung Brigitte Bardot på en lille snedig natklub i Paris iført tunge ørken licks og et skud månesyge, en helt igennem medtagende sangerinde der blidt, men sikkert tager dig ved hånden og fører dig igennem et eksperimenterende univers af iørefaldne melodier og solide tekster med tyngde, er resultatet af Western Stars længe ventede album ”Watching You Try”.

Western Stars – alias sangerinden Cecilia Krill, guitarist og producer mm. Nikolaj Heyman og trommeslager og producer Peter Dombernowsky er en yderst robust trekløver med en eksperimenterende, insisterende og nærværende  nerve.

westernstars_02_09I 2001 rykkede parret Cecilia Krill og Nikolaj Heyman pløkkerne op af den københavnske stenbro og slog dem godt og solidt i nordvestjysk, dansk hillbilly jord.

Her flyttede de ind i en gammel, fantastisk og skramlet gård, hvor god plads og høj himmel gjorde det muligt at bygge studie, holde vilde festival-lignende havefester, servicere venner, musikere og andet godtfolk, der i sommermånederne indtager det ret specielle, charmerende og skæve landsted.
”Watching You Try” er indspillet lige præcis her,  og Western Stars formår til fulde at få den ”kant” og vildskab med, som landskabet såvel som parret rummer!

Igen er melodierne skrevet af Heyman – men der er også  glædeligt genhør med sangskriveren Knud Odde, der faldt for Western Stars og deres måde at gøre tingene på, da han i løbet af 2007 gæstede deres afsides beliggende studie, for dér at indspille sin EP ”The Lonely Nudist”. Den altid venlige maler og sangskriver kvitterede for ophold og godt selskab med årgangs-Odde-sangen ”Lavender Grey” og skrev i samarbejde med Heyman ”Girls On The Run”. På tekstsiden står Krill og Heyman, med enkelte bidrag fra New Yorker-tekstforfatteren Neil Furio og den danske ditto Anders Pedersen. Udover trioen der udgør Western Stars er albummet indspillet med gode gæstebidrag fra bl.a. keyboard-esset Palle Hjort, bassist Joakim Øster og strygerne Kaleidokvartetten.

Det letteste i verdenen ville være rent stilmæssigt at klaske Western Stars i den store ”Americana” kasse. Og det er også dér tankerne hurtig ledes hen, da Peter Dombernowsky har fast plads ved trommerne i den amerikanske ørken rock band ”Giant Sand” fronted by Howe Gelb - men når det er sagt, er Western Stars så meget mere end det.

Med sange der musikalsk trækker på enhver genre, der kan bruges til at fortælle gode historier – og iscenesat så der på én gang er højt til loftet og ingen afstand til hjertet, indeholder ”Watching You Try” på én gang det jordbundne, finurlige og drømmende, og en god portion musikalsk anarkisme og stædighed.

Western Stars drager i februar og marts på en såkaldt ”Livingroom-tour”. En i ordets bedste forstand ”intim” tourné, hvor bandet giver koncert hjemme i dagligstuerne hos udvalgte værter landet over. (I sagens natur bliver der fortrinsvist tale om stuer hos folk der både har god plads og mange venner!). Western Stars kommer forbi med deres sange – og de tilstedeværende kan så efterfølgende kvittere med mønt, lommeuld, hjemmebryg, aftensmad eller andet godt. Ovre i USA kendes fænomenet som ”House-concerts” og er noget mange artister benytter sig af når de præsenterer et nyt album. For Western Stars en mulighed for at sprede deres dybblå budskab på en lidt alternativ facon. Western Stars vil naturligvis også kunne opleves på spillestederne rundt omkring i Danmark.

Webdesign
Gren|Grafisk

Hvis du ønsker tilbud med information om priser og evt. ledige datoer vedr. band eller solist, kan du sende en besked ved at gå til siden Information og udfylde formularen. Husk at angive kunstnerens navn.

Du kan  også ringe til Musikformidlingen på: 86 13 00 63