Annette Klingenberg
musikformidlingknap01
Index Annette Klingenberg
Dansktop

annetteklingenberg_05For de fleste vil dette navn nok bringe minder om en glad, smilende, velsyngende sangerinde, der for år tilbage tiltrak tusinder til byfesterne, halballerne o.s.v. Men for dig der måske ikke rigtig kan huske...... er her lidt.

Annette vandt Ekstra-Bladets amatørkonkurrence i 66. Hun var med i HAIR, som Chrissy og Sheila i hele Skandinavien, og blev kåret som verden bedste Chrissy.
Hun var Danmarks mest spillede sangerinde i DR i 74 med "Mini-Max" og "Snart Er Du Mer' End 17 År".

Igennem resten af 70erne, og i begyndelsen var hun landets ubestridte dansktop-prinsesse, med fyldt job-bog, som                 hun overholdt til fulde. Der var gang i den. Der er ikke den lille flække i Danmark som Annette ikke har sunget i, og det er da også blevet til mindre jobs i Norge, Tyskland, Spanien m.v.

Så kom der nogle år med sygdom. Kræft i forskellige former, gjorde sit til at holde den populære sangerinde hjemme. Der blev udsendt plader, der ikke nåede helt op på listerne. I 1997 blev hun kåret som Danmarks 69 populæreste person. Som kunstner var hun Danmarks 6 populæreste - foran navne som man måtte gnide sig i øjnene.

Så var hun med i Brædstrup til Dansktoppens 25-års jubilæum.

En CD "Mit Hjertes Mindebog" blev udsendt med ældre og flere nye numre, på Annettes 25 års scenejubilæum, der så småt startede op på en tilbagevenden til Danmarks musikscene. Den blev opfulgt af "Weep No More" i 1998. En af de første engelsksprogede plader dansktopkunstnere udsendte i DK. Ved årsskiftet blev der efterfulgt med en børneplade  "Superkatten Luske" der solgte over 25.000 eksemplarer på få dage. I 2003 fik Annette endelig sin bog ud "Livet Er Vigtigere" kom ud på Ekstra-Bladets forlag. Den blev opfulgt af en lydbog i 2004. I Musicalen "Simon" der kørte for fulde huse på Østre Gasværk i København i første halvår 2004 spillede Annette frække Karen. Musicalen blev filmet, og udkom på DVD, der allerede har solgt over 20.000 stk. Hendes sang "Working Class Hero" blev kåret som best in show, og hun viste at hun var back on stage efter sin sygdom. Ikke en eneste sygedag blev det til - og hun er med når musicalen tages op her 1. april - ANNETTE IS BACK ON STAGE.

Annette vil gerne ud på blokvognene igen, og hun har bevist at hun kan klare det. Hun er stadig blandt Danmarks bedste sangerinder, og hun er populær. Hun kan klare både sangerinde jobs - og foredrag om "et positivt liv med/efter kræft" holdt på en forbløffende livsglad måde, man ikke har set før........

Annette Klingenberg CD Annette Klingenberg CD

Hvis du ønsker tilbud med information om priser og evt. ledige datoer vedr. band eller solist, kan du sende en besked ved at trykke på knappen Information og udfylde formularen. Husk at angive kunstnerens navn.

Du kan også ringe til Musikformidlingen på: 86 13 00 63