Bo Young og Cantus Tyrolerne
musikformidlingknap01
Index
Dansktop

Bo Young og Cantus
Tyrolermusik af højeste klasse


bo_young_fatters_sange_010

Få en helt unik musikoplevelse, når Bo Young synger sin fars største succeser, bakket op af det topprofessionelle tyrolerband Cantus. Far til Bo Young var nemlig ikke hvem som helst, men hele Danmarks Jodle Birge.

Syv år efter Jodle Birges død, føler Bo Young sig klar til for alvor at give sig i kast med ”fatters” sange.
- Når jeg synger min fars sange, lever han og alt det han stod for på den måde videre, og den tanke og nærhed kan jeg godt lide. Så er han ikke helt væk, siger Bo Young.

Der bliver mulighed for at synge med, for i dette nye samarbejde mellem nogle af de dygtigste indenfor denne genre vil publikum hverken kunne sidde stille og eller tie stille. Det vil også være en fornærmelse mod tempoet, livsglæden og det høje professionelle niveau, der ligger bag musikken.
Repertoiret bliver en blanding af Jodle Birges sange og tyrolermusik. Det er der en god forklaring på.

For Cantus har gennem flere år været særdeles aktive på landets musikscener, og har mange gange deltaget i samme arrangementer som Jodle Birge. De jammede med ham i pauserne og talte tit om at optræde sammen. Men der nåede ikke at komme et hul i kalenderen, inden Jodle Birges alt for tidlige død. Nu bliver planerne så ført ud i livet med hans søn.

Musikerne er en del af det større band Cantus Tyrolerne, der, som navnet antyder, gør det i ægte tyrolermusik. Det gør de i en sådan grad, at de konstant bliver genbooket på mange af landets spillesteder og ved private arrangementer.
Gruppen består af kapelmester Torben Stage, trompet, Ole Gerhardt, trompet, Martin Bennebo, accordeon og sang, Morten Steen, guitar og sang og Niels Gerhardt, el-bas, basbasun og sang.
Musikerne er uddannet på musikkonservatorierne eller er privatuddannet af topprofessionelle.

Cantus er så musikglade, at de ikke bare vil nøjes med at spille musik i de arrangementer, som vi alle kender. De elsker musik og kan lide at lege, og i denne sammenhæng betyder det at skrive andres musik om til tyrolermusik. Selv den mest indædte popfan bliver forbløffet over, hvor godt det lykkes, når det gøres med en kyndig og ikke mindst en kærlig hånd.
For der er stor respekt for originalerne. På det store repertoire kan publikum således, udover tyrolerklassikerne – og alle dem vi ikke kendte - finde spændende nyfortolkninger. Nej, det kan ikke beskrives – det skal høres.

Der burde således ikke være den mindste antydning af mislyd, når dørene slås op for dette arrangement. For selv om de ikke har optrådt sammen før, så er der ingen tvivl om, at de har en fælles interesse: At spille god musik, så det når helt ned til bagvæggen af lokalet og tilbage igen. Og en gang til. Og…

Velkommen til en fantastisk eftermiddag/aften.

 

Hvis du ønsker tilbud med information om priser og evt. ledige datoer vedr. band eller solist, kan du sende en besked ved at trykke på knappen Information og udfylde formularen. Husk at angive kunstnerens navn.

Du kan også ringe til Musikformidlingen på: 86 13 00 63