musikformidlingknap01
Index
Folk

Webdesign
Gren|Grafisk

Ash Plant
Ash Plant logo
Fl_uk

In english

Ash PlantStill going strong…..

Ash Plant er en institution indenfor irsk musik i Danmark. De er et hjemligt bud på en vaskeægte international succes. De har turneret over det meste af Europa og optrådt på utallige festivaler i både Vest- og Østeuropa. Deres musik bygger på den flere hundrede år gamle irske tradition og spænder vidt - lige fra slow-airs, over friske sange, til vilde jigs og reels. Desuden komponerer flere af Ash Plants musikere selv egen musik. De seneste år har de endvidere føjet danske traditionelle melodier og spændende middelalderkompositioner til deres repertoire. De har forstået at kombinere det folkelige med det fornøjelige. Ash Plant blev dannet i 1982 og de mange års "træning" og turneren har bragt dem helt i toppen af eliten indenfor irsk musik. Her snakker vi ikke kun dansk elite, men selv i den irske musiks hjemland er Ash Plant synonym med irsk musik af høj kvalitet. De spiller og synger som var de alle fuldblods irere, selvom kun to af de fem medlemmer i gruppen rent faktisk kommer fra den grønne ø. De øvrige har dog dyrket den irske musik siden deres ungdoms vår og det er ikke til at høre at de ikke er ægte irere. Alle gruppens medlemmer er geniale musikere og forstår til fulde at udnytte deres forskellige instrumenters potentiale til det yderste og samlet fører det til en sound der ikke fås meget bedre. Den spændende instrumentering gør, at selvom Ash Plant spiller traditionel irsk musik, så har de deres helt egen klang. Harpen er det irske nationalsymbol, men alligevel er det forholdsvis sjældent at høre harpen i gruppesammenhæng.
Det er tydeligt at høre at når Ash Plant går på scenen er det ikke blot for at få overstået et job, for de elsker simpelthen at optræde og spille deres musik. Selvom de spiller fra hjertet er de samtidig et topprofessionelt band der spiller så tæt sammen at alle, selv ikke-kendere af irsk musik, kan høre at det er noget ganske specielt Ash Plant præsterer.
Hvad enten Ash Plant spiller på en lille intim pub eller på en stor festivalscene er publikum altid garanteret en stor oplevelse.

Ash Plant :
Peter Sørensen - Fiddle
Seamus Cahill – Sang og Guitar
Henrik B. Andersen - Fløjte
Joakim Friis-Holm – Irsk harpe og bouzouki
Martin O’ Hare – Bodhrán og bones

Ash Plant CD

Deres længe ventede debutplade ASH PLANT udkom i begyndelsen af 1989 og AUTOGRAPHED - bandets anden plade var på gaden i foråret 1990.

ASH PLANT udkom i 1998 med CDén Kitty from Ballinamore.

Ash Plant kan nu også hyres sammen med de 2 Irish Step Dancers Marianne Green & Miriam Switek

ashdancers

If you want futher information about bands or artists, you can press the button Information and fill in the form.

You can also phone Musikformidlingen on: +45 86 13 00 63