Basco/Big Basco
musikformidlingknap01
Index
Folk

Basco / Big Basco
basco-020

youtube_logo06

https://www.youtube.com/watch?v=RvXNa9OSgZQ
https://www.youtube.com/watch?v=pcr_aMIEeRs
https://www.youtube.com/watch?v=hFmQYNrbnoU


Mine damer og herrer, i 2013 har det været helt igennem fantastisk at være Basco.
For godt et år siden modtog Hal Parfitt-Murray prisen som ”Årets Sanger” for vores 2. album ”Big Basco” ved DMA-Folk 2012, og i sensommeren udkom vores 3. album “The Remarkable Return of Old Man Basco”.

Vi turnerede med den karismatiske dansk/norske sangerinde Jullie Hjetland – et samarbejde der fortsætter i 2014, vi optrådte med DR's Big Band i koncerthuset og live i radioen (voldsomt fedt!) og Ale Carr blev kåret som ”Årets Kunstner” og også nomineret som ”Årets Autor” ved DMA-Folk 2013.

Senest er Basco blevet udvalgt som kandidat til en ”Nordic Music Prize” nominering. Det er nærmest uhørt, men glædeligt, da det er en pris, der ikke tidligere har berørt danske folkemusik-bands. Vi er stolte og glade, og vi modtog nyheden på en mådeholden og afdæmpet facon (JAAAAAAAAAAAAA!!!!!). Den øgede opmærksomhed på folkemusikken herhjemme er nok næppe gået manges næser forbi, og altså heller ikke Basco's.

2014 byder på flere indspilninger, måske en lille EP eller to, en turné med det danske
militærorkester Prinsens Musikkorps og en række koncerter, turnéer og festivaller.

Basco skaber et alt-opslugende musikalsk vortex. De lader sig ikke begrænse af eksisterende begreber og traditioner i den skandinaviske folkemusik, men er med til at skabe et nyt bud herpå, ved at bringe ny inspiration i spil. Disse herrer har fire forskellige folkemusikalske baggrunde og bruger hver af deres færdigheder til sammen at generere en nyt og indtagende energifelt af musik, der tager sit klare udspring i traditionel folkemusik og de udtryk, der knytter sig hertil.

Bandets kompostioner er formet af Nordens klange, den keltiske musik fra England, Skotland og Irland samt Nordamerikas mange musikalske farver og rytmer. Parrer man dette med gode historier og en kvartet af nogle af Danmarks og Sveriges fineste musikere, opstår en musikalsk verden, der begejstrer og påråber sig opmærksomhed – Basco! Individuelt er de fire fine instrumentalister:

Hal Parfitt Murray ”sang, violin, viola, mandolin”
Andreas Tophøj ”violin, viola”
Ale Carr ”cittern”
Anders Ringaard ”harmonika og trombone”

Sammen er de et sprudlende band! Når de tilføjer et lag af lækre 4-stemmige blæserklange bliver de til BIG BASCO med Mads la Cour (flugelhorn), Ulrik Kofoed (Valdhorn) og Jonathan Ahlbom (Helicon – det er bare en tuba!)

basco-big-020

 

Webdesign
Gren|Grafisk

If you want futher information about bands or artists, you can press the button Information and fill in the form.

You can also phone Musikformidlingen on: +45 86 13 00 63