Captain Crawfish
musikformidlingknap01
Index
crawfish_018
Folk

crawfishlogo2004CAPTAIN CRAWFISH & THE JUMPIN’ ZYDECO

” I starten af vores ophold i Louisianna, spillede jeg meget hopsa agtigt på harmonikaen. Jeg tror min fod hoppede på alle 8’ dele. Det blev grundigt aflivet ved et besøg hos harmonika spilleren Alphonse ”Bois Sec” Ardoin, en aften hvor også hans livsven Canray Fontenon var på besøg med sin violin. De to aldrende sorte stjerner grinte meget og roste mit spil til skyerne, indtil pludselig Bois Sec standsede op, kiggede på mig med et blik der fuldstændig nulstillede mig, og sagde ” listen kid ” ! Og på sin toradede diatoniske harmonika spillede han ”Acadian Twostep” med en honky tonk feeling, der har siddet i mig lige siden ”

Som navnet antyder spiller Captain Crawfish & The Jumping Zydeco rå og medrivende zydecomusik under ledelse af kapelmester Ulrich Klostergaard.
Den spændende smeltedigel af musik som zydeco består af har haft Ulrichs interesse i mange år og i slutningen af 80’erne rejste han sammen med sin kone Sus Klostergaard og Karen Vinding rundt i Louisiana og Texas et år med trioen Three Danes. Det lykkedes dem at få kontakt til både cajun og zydecoscenen og dermed også mulighed for at spille sammen med flere af de største navne indenfor miljøet. De var warm upband for  Clifton Chenier på Antones i Austin, Texas, og jammede med Boo Zoo på Dog Hill.
Herhjemme har Ulrich Klostergaard  bla spillet med Christian Kühl, Stig Møller, Dr. Herman,

Udover Ulrich Klostergaard, uddannet på Det Kgl.Musikkonservatorium i København, og Sus Klostergaard, består  Captain Crawfish & The Jumpin Zydeco af:

Niels Ryde, kendt verdens og jazz musiker, bla med sin Ryde Kvartet og Jazz Upgrade, der for længst er etablerede navne i den danske jazzverden. Niels har bla spillet med: John Tchicai, Uffe Steen Jensen,  Butch Lacy,  Doug Raney, James Loveless Funk Band, Pierre Dørge og New Jungle Orchestra.

Jan Schønemann er kendt fra utallige sammenhænge i det sydfynske, bla Tre Små Mænd, Save the Beaver. Han er en gudsbenådet guitarist, der tilfører bandet såvel rå blues som blide afrikanske bølger.

Jakob Eilsø er yngste medlem. Han går på Rytmisk Konservatorium i Odense, og er en af de helt store talenter på trommer. Han har en unik sound i sit trommespil, perfekt til Zydeco.

Sidst men ikke mindst er det lykkes at få Keld Andersens stemme i den vokale forgrund. Det giver Captain Crawfish en ægte soul og blues sound. Keld Andersen vil for nogle være kendt fra Heste Beste der hærgede landet i starten af 70’erne. Derudover har han spillet med Preben Devantier, gammel Steppeulv, Stig Møller, Jorge Degas m.fl.

Captain Crawfish & The Jumpin’ Zydeco spiller Zydeco musik med energi og sjæl. Deres inspiration deles ligeligt mellem deres egen glæde ved at spille sammen i bandet, og de store konger Clifton Chenier og Boo Zoo Chavis.

Webdesign
Gren|Grafisk
© 1996-2018

Hvis du ønsker tilbud med information om priser og evt. ledige datoer vedr. band eller solist, kan du sende en besked ved gå til siden Information og udfylde formularen. Husk at angive kunstnerens navn.

Du kan  også ringe til Musikformidlingen på: 86 13 00 63