Græshopperne
musikformidlingknap01
Index
Folk

Græshopperne

20x12-grasshoppers-fritskrabet

Bluegrass og Square Dance

Den amerikanske bluegrass-musik lever og udvikler sig - ikke kun i USA, hvor der hvert år afholdes et utal af bluegrass-festivaler i stort set alle stater. Også i Europa afvikles der mange større og mindre bluegrass- arrangementer. Tønder-festivalen i Danmark har i en årrække præsenteret amerikanske topnavne inden for genren og har således medvirket til udbredelse af musikken.

Mange af de store country navne har rødder i bluegrass-musikken, som udgør en væsentlig del af den amerikanske country musiktradition.  Det er glad og festlig musik, der der er karakteriseret ved enkle, iørefaldende melodier, stor virtuositet på de akustiske instrumenter samt flotte vokalharmonier, og som har et trofast og entusiastisk publikum.

 Netop nu rider musikken på en bølge båret frem specielt af filmen „Brother Where Art Thou“, hvor soundtracket nu i over et år konstant har haft en 1. plads på salgslisterne for country musik, og country koryfæer som Dolly Parton, Ricky Skaggs, Rhonda Vincent m.fl er netop på deres seneste udgivelser vendt tilbage til deres musikalske rødder.

GRÆSHOPPERNE består af Mark Kline på violin (og sang), opvokset på Kansas’ solsvedne prærie, men siden starten af 80’erne med hjemsted i Sydhavnen, Arne Sørensen („Mr. Bluegrass) på den 5- strengede (banjo), Svend Lauridsen på mandolin, Steen Jørgensen (tidl. Sunrise) på guitar og Flemming Buchardt på gulvbas.

Dette legendariske band kendt fra dansk-top, pladeindspilninger med Bent Werther samt  TV’s „Musikalske venner“ i starten af 70’erne har nu i over 30 år sat deres præg på den hjemlige musikscene med deres medvirken på festivaler, square dance baller, diverse kulturarrangementer og ved et utal af andre festlige lejligheder.  Desuden har bandet turneret flere gange i USA og vore nabolande.

Pladeindspilninger er det også blevet til, senest med deres CD „Don’t Fence Me In“, der også indeholder originalt materiale, og som fornylig præsenteredes i sin fulde længde i P4 popgrammet „Det er dansk“. 

Square dance er tæt forbundet med bluegrass og den traditionelle old time string band musik, som er en væsentlig del af grundlaget for bluegrass-musik, og gennem den eksplosive udvikling, som square dance har gennemgået i Danmark er efterspørgslen efter GRÆSHOPPERNE øget tilsvarende.  Bandet optræder således foruden i koncertform også til en række square dance arrangementer og ofte i en kombination heraf.

Kort sagt - til koncert og fest, gerne med square dance indslag:

Send bud efter GRÆSHOPPERNE  ...! 

Webdesign
Gren|Grafisk
© 1996-2018

Hvis du ønsker tilbud med information om priser og evt. datoer vedr. band eller solist, kan du sende en besked ved at gå til siden Information og udfylde formularen. Husk at angive kunstnerens navn.

Du kan  også ringe til Musikformidlingen på: 86 13 00 63