musikformidlingknap01
Index
Folk

Webdesign
Gren|Grafisk
© 1996-2018

MAZEL

MAZEL
Klezmermusik trækker fulde huse

mazel_020

Hør musikken:

speaker_hvid_sortbund8902 Di Grine Kuzine
speaker_hvid_sortbund8902 
Silver Wedding
speaker_hvid_sortbund8902 
Theme From Schindler's List

Gennem hyppig koncertvirksomhed har Mazel siden 1998, medvirket til at udbrede klezmergenrens særlige energi og vitalitet. Bandet har fremført sit varierede musikprogram ved velbesøgte koncerter i Danmark bl.a. på Louisiana, Den Sorte Diamant og Glyptoteket med spændende gæstesolister og i udlandet bl.a ved Europas førende klezmerfestival: Jewish Culture Festival i Krakow, Polen.

Koncerter over hele Europa
I vinteren 2006 gæstede Mazel Sverige og gav koncert i Malmø og siden hen i Stockholm i forbindelse med byens store jødiske musikfestival.
I efteråret 2006 var Mazel et af hovednavnene ved Singer Festivalen i Warszawa.
Gruppen har invitationer i 2007 til at deltage ved festivaler i både Paris og Wien, samt til en stor klezmer gallakoncert i Tivolis koncertsal 2. september.
Gruppens anden cd ”Mazel und Broches” er netop blevet udgivet i Polen af et polsk pladeselskab med et specialproduceret polsk cover.

Livemusik til banebrydende danske balleter
I maj 2006 spillede Mazel live til Nyt Dansk Danseteaters prisbelønnede ballet ”Working Man” med koreografi af Tim Rushdon på Folketeatret i København. I sommeren 2003 lagde Mazel klezmertoner til Lars Kaalunds grænseoverskridende koreografi til Ibsens ”Et Dukkehjem” ved Alexander Kølpins Copenhagen Summer Ballet.

Musikere
Anna Gwozdz - Polskfødt violinist og initiativtager til MAZEL. Siden 1993 ansat i Det Kongelige Kapel. Deltager i flere musikalske cross-over-projekter.
Claus Mathiesen - Klarinettist med speciale i musik fra Mellemøsten og Balkan. I Mazel betjener han tillige bassethornet.
Michael Møller - Bassist, guitarist, mandolinist og bouzoukispiller i Mazel. Medlem af "Duo Mosaik", der spiller folkemusik fra alverdens lande. Arrangør og instruktør. Er til daglig musikskoleleder i Rudersdal Musikskole.
Ronen Thalmay - Pianist, sanger. Komponist på flere film og tv produktioner og fast stumfilmsakkompagnatør i Det Danske Filminstitut.
Adam Ørvad - Solistdebut fra Det Kgl. Danske Musikkonservatorium 2005. Har etableret sig internationalt som solist og kammermusiker i mange forskellige sammenhænge.

Hvad er klezmer?
En klezmer betyder i jødisk sprogbrug det modsatte af en rigtig musiker. En der næppe kan læse noder, en der spiller melodier efter gehør. Ordet stammer fra det bibelsk-hæbraiske klej (instrument) og zemer ( at synge, at spille). De uundværlige musikere der spiller til den vigtigste jødiske begivenhed - brylluppet - kaldes klezmorim. Klezmer har østeuropæisk-jødiske rødder. Musikken stammer fra de jødiske samfund i Polen, Ukraine, Bulgarien m.m og viser den jødiske festmusiks påvirkning af den lokale spillestil. Musikken er intens, virtuos og pågående - det forlyder således fra et øre-vidne i 1802 i Padolia, det nuværende Ukraine: "Hver tone skærer gennem mit øre som en pil!" Violinen har i århundreder været det foretrukne instrument blandt jødiske musikere. Med de østeuropæiske jøders invandring til Nordamerika 1881 - 1914 blev klarinetten imidlertid det ledende soloinstrument i klezmer. Akkompagnementet bestod oftest af hakkebrædt og kontrabas. Klezmer er gennem det 20. århundrede blevet videreudviklet i USA under en påvirkning af jazz, swing og bigbandsmusik. Genren oplevede en revival i 1970erne, der bød på mange nye tolkninger. Klezmer har i dag opnået en verdensomspændende popularitet som aldrig før.

Hvis du ønsker tilbud med information om priser og evt. ledige datoer vedr. band eller solist, kan du sende en besked ved gå til siden Information og udfylde formularen. Husk at angive kunstnerens navn.

Du kan  også ringe til Musikformidlingen på: 86 13 00 63