musikformidlingknap01
Index
Folk

Webdesign
Gren|Grafisk
© 1996-2018

Michael Hamilton

Hvem fanden er Michael Hamilton?

michael hamilton
Michael Hamilton har spillet på nogle af USA´s bedste rock-, comedy- og sangskriverklubber. Hans sange er blandt andet blevet  udgivet på Hollywoodselskabet Rodell Records og han kan tælle Jeff Buckleys mor, Mary Guibert, blandt sine fans.

Hun inviterede Michael til Chicago for at spille til to totalt udsolgte mindekoncerter for sin søn i november 2002. ”He has got the voice of an angel”, lød det fra mor Mary, da hun hørte EN LILLE LORT FRA SKIVE, som Michael ynder at kalde sig.

Han er grundlæggeren af Århus Sangskriver Værksted, (www.sang-skriver.dk) hvor regel nr. 1 er, at det man tænker, siger man. Derfor er han blevet brugt som vokalproducer af stjernefrøet Mads Langer. Michael har også skrevet og indspillet titelsangen til den meget århusianske kultfilm ”14 Film Om Flemming”, der bl.a. er blevet vist på DR1 og DR2.

Blandt Michaels inspirationskilder er Andy Kaufman, Woody Allen, Sparks, Randy Newman, Eminem, Rufus Wainwright og James Taylor.

En aften i Hamiltons selskab bærer præg af overraskelser og spontanitet. Man ved aldrig helt, hvad der kommer til at ske og hvornår det sker! Der er ikke to ens aftener og der er ofte hemmelige gæstestjerner med i showet. Disse linier i signatursangen ”En Glad Dreng I Gummistøvler” taler for sig selv:

Jeg er naboens søn fra det ydre rum
Jeg kan få Lotte Heise til at virke stum
Og være stille som en kirkemus
Få enhver teori til at styrte i grus

Af Hamiltons hemmelige gæster kan nævnes dette års dobbelte DMA-vinder, violinisten Henrik Jansberg, den regerende Danmarksmester i poetry slam, Anita Egelund, hiphopperen Jøden, trombonisten Jens Balder (Singvogel), sangerinden Randi Gustafsson (Kiona) og singer-songwriterne Rasmus Nøhr og Kenneth Thordal.

Michael arbejder i øjeblikket på et dansksproget album. Mange af sangene er allerede kultklassikere blandt det hastigt voksende Hamiltonske publikum.

Anmeldelse i Gaffa, febr. 2007

Michael Hamilton med Michael Weston King, VoxHall, Århus - Live
Dato: 03/2-2007
 
Den århusianske sanger og sangskriver Michael Hamilton er efterhånden blevet et fænomen i hvert fald på sin hjemmebane. Ofte giver den selverklærede "lille lort fra Skive" mere eller mindre udsolgte koncerter på mindre, værtshus- og caféagtige Århus-steder som især Gyngen, hvor han underholder sit ofte dedikerede publikum med underfundige, dansksprogede sange og et særegent show. Et show, hvor optræden i gummistøvler og narrehat samt uddeling af spørgeskemaer til publikum hører til de faste ritualer. Blandt de udfyldte spørgeskemaer trækker Hamilton lod om en koncert med Hamilton hjemme hos vinderen. Og nåja, så er der altid gratis adgang for folk i gummistøvler til hans koncerter, idet Hamilton er sponsoreret af Rasmussen - Den Lille Elefant. Hvem sagde branding?

Lørdag aften var Hamilton så rykket en liga op, idet han havde sat en koncert op på VoxHall med plads til 500 personer. Noget af et overkill, skulle det vise sig, idet kun omkring en tiendedel af kapaciteten var mødt op. Det skulle dog vise sig ikke at være nogen mærkbar hæmsko for Hamilton, men mere om det senere. Først lidt om Hamiltons opvarmning, Michael Weston King.

Michael Weston King
Den engelske sanger og sangskriver Michael Weston King er endnu temmelig ukendt på disse breddegrader, men har optrådt i Danmark adskillige gange efterhånden, blandt andet på de populære sangskrivningstræf Song Island på Samsø. Weston Kings våben er en sangskrivers klassiske arsenal: Stemmebånd, akustisk guitar og enkle sange med poetiske tekster. Og alle tre dele fungerede fortrinligt denne aften: Weston King har en forholdsvis lys, let nasal og vibratobelagt stemme, som giver visse associationer til ikke mindst den åndsbeslægtede canadier Ron Sexsmith, og hans sange og guitarspil gik smukt op i en højere enhed. En melankolsk tone var gennemgående, men King undgik heldigvis den rendyrkede dødbiderstemning gennem sine underfundige replikker mellem sangene. Eksempelvis ved at udlodde en flaske champagne (på VoxHalls regning!) og en cd, hvis nogen fra publikum kunne gætte, hvem der oprindeligt havde lavet diskoklassikeren "Young Hearts Run Free", som var et af de covernumre, King fortolkede undervejs i sit sæt. Det kunne ingen dog svare på (bortset fra undertegnede, men jeg havde også læst på lektien i forvejen) -- men det var altså Candi Staton, kunne King fortælle. Så det danske publikum var altså ikke bedre end det norske, som dagen før også havde måttet give fortabt på dét spørgsmål, grinede King underfundigt (Fire stjerner)

Michael Hamilton
Efter en kort pause var det så tid til Michael Hamilton. Som vanligt lagde han ud med sin signatursang, der åbner med følgende linjer: "Akkurat som Osama Bin Laden / Er jeg evig og altid på farten / Akkurat som Bin Laden & Kjukken / Er jeg ude på glatis med pukken / Hvornår bli'r verden for alvor min? / Hvornår bli'r jeg mere end bare til grin?"

Så var banen ligesom kridtet op, og den næste halvanden time var en rent tæppebombardement af Hamiltons utrolig velskrevne, iørefaldende, medrivende og syng-med-venlige sange, hvor teksterne vælter med bizarre ordspil og både rummer gakket humor og dyb alvor, fuldt på niveau med fremragende tekstforfattere som Peter Sommer, Simon Kvamm og Kenneth Thordal. I den mere alvorlige ende finder vi den helt nedbarberede, dybt sørgmodige "Hun Har Anoreksi" med dette dystre omkvæd: "Hun har anoreksi / Den stakkels lille pige / Hun har anoreksi / Og snart er det forbi" og linjer som "Se på hendes ribben / Og du ser en xylofon" og "Hun finder ind til sig selv / Mens hun slår sig ihjel." En sang, der fik en ekstra klangbund med lørdagens tv-nyhed om, at flere plastikkirurgiske klinikker i Danmark velvilligt har udført fedtsugninger på anorektikere, der i forvejen vejede helt ned til 40 kilo.

Som sædvanlig var Hamilton showman med stort S og fik hurtigt sat fut i det spartanske publikum, der blev aktiveret med både fællessang, stjernekastere og sangønsker, inden alle mod koncertens slutning blev inviteret med op på scenen. Undervejs havde han også i bogstaveligste forstand en joker i baghånden, da han i et nummer sang "Jeg vil redde verden", hvorefter han tog en kam frem og begyndte at rede håret på et par af de forreste publikummer! På dette tidspunkt måtte undertegnede bryde ud i et latterbrøl endnu større, end da fru Fernando Møhge tidligere på aftenen i "Matador" ville have gravet sine familieværdier ned i familien Varnæs' baghave, fordi tysken var kommet.

Undervejs i sættet var der også plads til et par musikalske gæster, de fine lokale upcoming-sangskrivere Jonas Dahl og Annika Aakjær, inden aftenen sluttede af med igen at få Michael Weston King på scenen til et par duetter med Hamilton, blandt andet i deres fælles, smukke sang "From Out Of The Blue", igen et eksempel på Hamilton i det mere alvorlige hjørne.

Skulle du endnu ikke have fattet det, kære læser, så aflæs mine læber: Michael Hamilton er en hamrende talentfuld dansksyngende sanger og sangskriver, og det er mig en gåde, hvorfor han endnu ikke for længst er blevet opdaget af et pladeselskab. Hans absolut bedste sang, "Som En Tankstation", har hitpotentiale på linje med Nephews "Movie Klip" og Peter Sommers "Valby Bakke". Omkvædet lyder: "Som en tankstation på en rasteplads på din motorvej / Holder jeg åbent døgnet rundt for dig". Michael, hvis det er mig, der vinder dig i din spørgeskemakonkurrence, holder jeg også åbent. Døgnet rundt. (Fem stjerner).


Her har Michael bl.a. optrådt:
• The Living Room, New York
• CBGB´s Gallery, New York
• Metro, Chicago
• The Noble Fool Theatre, Chicago
• Vega, København
• Amager Bio, København
• Train, Århus
• Rytmeposten, Odense
• Studenterhuset, Aalborg
• Tobakken, Esbjerg

Hør disse perler på Michaels underfundige snor:
• Som En Tankstation På En Rasteplads På Din Motorvej
• En Flirt Med En Nørd
• Hun Har Anoreksi
• En Glad Dreng i Gummistøvler
• Sex Er Dødsens Kedeligt (I Hvert Fald Når Det Er Med mig)
• Det Er På Høje Tid At Jeg Bli´r Kendt
• Du Skal Ikke Være Bange, Jeg Er Blot En Narkoman
• Lis
• Hensynsbetændelse
• Når Man Bare Er En Lille Lort Fra Skive

Hvis du ønsker tilbud med information om priser og evt. ledige datoer vedr. band eller solist, kan du sende en besked ved gå til siden Information og udfylde formularen. Husk at angive kunstnerens navn.

Du kan  også ringe til Musikformidlingen på: 86 13 00 63