Rendestenens Liljer
musikformidlingknap01
Index rendestenensliljerweb2003
Folk

Gamle i gårde  stadig i live
Rendestenens Liljer
der har 25 år på bagen som gårdsangergruppe.

Har man sagt gårdsange & værtshusmusik har man også sagt harmonika, savblad, skeer, banjo, mandolin, guitar & gulvbas og har man sagt dét, har man også sagt Rendestenens Liljer.

Gruppen med det skæve navn er nemlig både landskendt og LO-prisbelønnet for sin fortolkning af  gårdens, gadens, værtshusenes og de rejsendes musik, med et repertoire, der spænder fra 30´ernes og 40´ernes klassiske gårdsange over de bedste af John Mogensens tekster til selvskrevne og -komponerede sange.

Det er sange om Livet, Døden og Kærligheden og tabubelagte temaer som arbejdsløshed, udstødning, prostitution og fængselsophold går som en rød tråd gennem repertoiret. Gruppens navn er lånt fra gårdsangen ”Rendestenens Lilje” og i sig selv en dækkende metafor for dette  trodsige repertoire, der tilbage i 70´erne blomstrede midt i det barske liv i Viktoriagade på Vesterbro, hvor Rendestenens Liljer opstod som værtshusgruppe.

Den dag i dag står gårdsangene som udtryk for de barske levevilkår, og Rendestenens Liljers fortolkninger ligger meget langt fra det letkøbte eller overfladiske.

Rendestenens Liljer har uden de store armbevægelser haft deres plads på den danske musikscene igennem 25 år. De er folkelige i ordets bedste forstand, har en stor lytterskare over hele landet og et eget stilfærdigt insisterende ry: ”Der er ikke nogen smart højglanspoleret professionalisme, eller antydningen af forloren folkelighed, men derimod en uprætentiøs redelighed og åbenlys lyst til at dele en stribe ældre, ofte lidt sentimentale sange med os andre” skrev Politikens anmelder om CD´en ”Vi rejser i nat” fra 1998, mens Vendsyssel Tidendes anmelder i den anden ende af landet skrev: ”Den helhed, de får ud af sang og musik, er enestående. Den er hudløs, upoleret, usentimental  og utrolig intens”.

I foråret 2003 udkommer gruppens tredje CD, som er en liveoptagelse fra 25 års jubilæumskoncerten i november. Man bør dog ikke snyde sig selv for at opleve dem i live. Her vil publikum kunne konstatere, at gårdsange ikke behøver at være støvet, selvom de er gamle.

Webdesign
Gren|Grafisk
© 1996-2018

Hvis du ønsker tilbud med information om priser og evt. ledige datoer vedr. band eller solist, kan du sende en besked ved gå til siden Information og udfylde formularen. Husk at angive kunstnerens navn.

Du kan  også ringe til Musikformidlingen på: 86 13 00 63