Siggi Bjørns
musikformidlingknap01
Index
Folk

Siggi Bjørns - Island

Siggi Bjørns

Med:
Keith Hopcroft (England)
Roy Pascal (Trinida ogTobago)

Siggi Bjørns er født og opvokset i en lille fiskerbygd, Flateyri i Island, hvor han som alle andre drenge tidligt tog ud at fiske. Det arbejdede han med til året 1987, hvor han begyndte at spille guitar og synge, først i Island, og kort efter rundt omkring i verden.

I dag er Siggi Bjørns den islandske musiker som har spillet i fleste forskellige lande (måske med undtagelse af Bjørk), ialt 25-30 lande, og han har rejst kloden rundt tre gange med sin akustiske guitar og optrådt bl.a. i: Australien, Fijiøerne, Japan, Hong Kong, Frankrig, Tyskland, USA, Grønland og selvfølgelig over hele Skandinavien for at nævne nogle. Han har udgivet fem forskellige CD-er på islandsk og engelsk, indspillede i Island, New Zealand eller Danmark, hvor han nu har boet i de sidste seks år, nærmere betegnet i Århus.

Med masser af energi, sin rustne stemme og sit enkle, men effektive guitar -og mundharpespil, klarer Siggi Bjørns at fange publikum med sine egne sange iblandet andre kunstneres musik.

Stilen er folk, blues, rock’n’roll og reggae.

Siggi Bjørns har i 1998 udgivet en ny CD: ROADS, indspillet i Århus. På ROADS drejer det sig om hans egne sange sunget på  engelsk og den har fået fremragende presseomtale (bl.a. i Jyllandsposten). ROADS udkommer i Island til foråret -99 og i den forbindelse turnerer Siggi i sit hjemland 15. Marts - 15. April. Med sig har Siggi to andre musikere:

Keith Hopcroft, guitarist fra England (som medvirker på ROADS som „lead“guitarist); og Roy Pascal fra Trinidad og Tobago der spiller på percussion og steeldrums. Tre forhenværende øboere  nu alle bosat i Danmark.

Sigbjoerncd

Keith Hopcroft er en guitarist som har turneret i Europa på kryds og tværs med forskellige rock´n´roll-bands i årevis. Han har nu skiftet sin el-guitar ud med en akustisk og går, med sit smagfulde, eminente guitarspil og  lange erfaring, godt i spænd med Siggi´s guitar. Han har siden 1985 været bosat i København.

Roy Pascal, percussionist fra Trinidad og Tobago, flyttede til Danmark i 1989 og havde før den tid spillet percussion og steelpans med mange forskellige bands i Caribien (bl.a. med navne som Eddie Grant). Efter at Roy bosatte sig i Århus har han været en meget efterspurgt musiker og har nu sit eget band: Roy Pascal & On Purpose der bl.a. spillede på Roskilde i 1998.

Med så forskellig baggrund og  med så stor erfaring kan det ikke undgå at blive en meget interessant trio der spiller blues, folk, rock’n’roll, reggae på helt deres egen måde - det swinger så ingen kan undgå at swinge med.

Siggi Bjørns kan også engageres solo, eller som duo sammen med Keith Hopcroft.

Webdesign
Gren|Grafisk
© 1996-2018

Hvis du ønsker tilbud med information om priser og evt. ledige datoer vedr. band eller solist, kan du sende en besked ved gå til siden Information og udfylde formularen. Husk at angive kunstnerens navn.

Du kan  også ringe til Musikformidlingen på: 86 13 00 63