Svøbsk
musikformidlingknap01
Index
Folk

SVØBSK
- forførende fortryllende folkemusik fra Danmark

svoebsk_helfigurs_010
Svøbsk er navnet på en melodi- og dansetype, hvor man snurrer rundt og rundt - svøbt i en tæt omfavnelse, indtil man bliver helt … svøbsk!

Svøbsk er også navnet på en tæt sammenspillet dansk folkemusiktrio, med tre musikere som supplerer hinanden på sublim vis. Musikken er en blanding af traditionel og moderne folkemusik fremført med legende lethed og masser af sjæl. Elegant, råt og forførende.

Svøbsk har spillet koncerter over hele Danmark, samt i Grønland, Island, Finland, Polen, Scotland og Tyskland. Deres meget anmelderroste CD ”Sig mig” blev nomineret som årets debut ved DMA Folk i 2006. 

Svøbsk har et personlig og varmt udtryk med et stort potentiale på den danske og skandinaviske folkemusikscene.

Maren Hallberg Larsen; harmonika
Jørgen Dickmeiss; violin, guitar, vokal
Tira Skamby; percussion, sang

” Det sensitive omsættes i et stærkt personligt udspil, som får før og nu til at løbe sammen i et udtryk, som er fuldstændig og aldeles svøbskt. Sådan!! ”
 Carl Erik Lundgaard – musiker og underviser, Juni 2005

” Den musikalske oplagthed og den teknisk baggrund er umiskendelig i orden... ”
 Fyens Stiftidende, Aksel Brahe, Juni 2005

” Svøbsk blev et meget inspirerende bekendtskab. De fortolkede den danske folkemusiktradition med stor respekt for den saft og kraft, der er i folkemusikken, og deres meget professionelle og passionerede håndtering af de danske danse og viser udløste livlig respons fra publikum. ”
Hobro gymnasieblad, Karen Bente Christiansen, Marts 2005

” Svøbsk leverede en pragtfuld indsats til stor tilfredsstillelse for en fyldt klub.”
 Struer Folkclub, Januar 2004

” Et personlig og varmt udtryk med både sødmefyldte, blide introer med harmonikadrone og veloplagte pågående udfald på violinen. Dickmeiss er en violinist uden for al sammenligning. ” 
Le Canard Folk, M. Bauduin - Belgien, August 2005

” Svøbsk gav en stemningsfuld koncert med alt fra gamle viser og ballader til egne kompositioner. Deres små og sjove historier smeltede sammen med de flotte og gennemarrangerede numre og blev til en intens koncertoplevelse med mange højdepunkter. En duo med så stor variation indenfor både lyd og genre er en sjældenhed, og det var en fornøjelse at opleve både Jørgen og Maren som solister. ”
Folk for Folk, Anders Ringgaard, Oktober 2006

” Gennemmusikalske ”Svøbsk” fremførte musikken, så vi sad helt åndeløse og bare lyttede helt intenst. Aldrig i mine livs skabte dage har jeg hørt mage. Violinen blev ført så virtuost, at man skulle tro, det var den sagnomspundne violinist Wandy Tworek. Harmonika blev følsomt trakteret af den kvindelige part, Maren Hallberg, med dyb finfølelse, men alligevel forrygende, fejende flot.
Lokalavisen, Frederikshavn, Kis Kattenhøj februar 2007
 
” En dejlig afvekslende cd, hvor vi når rundt om en stor del af folkemusikkens store spændvidde. Og så spiller de jo forrygende. På mange måder er ”Sig mig” en dejlig afvekslende brik i det puslespil, som dansk folkemusik heldigvis er i disse år. ”
Jydske Vestkysten, Ole Sørensen, September 2005

” Lyden er nogen gange rå og kantet – andre gange elegant og flydende – og det er spillet med sjæl og dygtighed. Anbefalet. ”
CDRoots, Chris Nickson, August 2005

” Kærlighed og dyb indlevelse... ”
Arbejderen, Helge Knudsen, August 2005

Webdesign
Gren|Grafisk
© 1996-2018

Hvis du ønsker tilbud med information om priser og evt. datoer vedr. band eller solist, kan du sende en besked ved at gå til siden Information og udfylde formularen. Husk at angive kunstnerens navn.

Du kan  også ringe til Musikformidlingen på: 86 13 00 63