Trad Lads & Green Steps DK
musikformidlingknap01
Index
Folk
Fl_uk

In english

Trad Lads & Green Steps
Irsk folkemusik, sang & dans ( á la Riverdance )

tradlads_010_013
Oplev irsk musik og dans smelte sammen til et forrygende show, når Trad Lads og Green Steps præsenterer irske melodier, sange og dans med den livsglæde og intensitet, der er så kendetegnende for den irske kultur.

Jigs, reels, slides og hornpipes bliver spillet på violin, banjo, bodhrán og guitar af nogle af Danmarks allerbedste irske musikere, mens danserne udfører imponerende rytmesekvenser eller løfter sig højt over scenegulvet i yndefulde og graciøse spring. Kevin Horan synger sange i ægte Dublin-stil, man får lyst til at synge med på, og følsomme ballader, som han leverer med stor autoritet og sjæl.

Trad Lads og Green Steps har skabt deres egen stil indenfor kombinationen af irsk stepdans og musik, hvor henholdsvis dansernes og musikernes kærlighed og lidenskab for kulturen forenes og danner rammen om en oplevelse for både øjne og ører. Gruppen var bl.a. de første i Danmark til at udvikle et spændende a cappella nummer med step og bodhrán, der er et rytmisk musikstykke helt i top.

Siden 2003 har Trad Lads og Green Steps optrådt sammen i talrige kulturhuse landet over og på musikfestivaler i ind- og udland, heriblandt: Copenhagen Irish Festival, Tønder festival,  Kalmar Festival i Sverige, Titano Festival og Skien Irish Festival, Norge, Folkest festival i Italien og Tesserete Irish Festival i Schweiz.


Pressen skrev:

”.....Ikke mindst hos Marianne Green var der en fjerlet spændstighed og en rytmisk snert, så man et øjeblik måtte tro, at det var hende der drev gruppens musik fremad. Selv uden detailkendskab til irsk dans tør jeg sige, at det var temmelig overvældende.” Thorbjørn Sjøgren, Politiken.

”.....Peter Sørensens nuancerige violin og Martin O’ Hares bodhrán spiller ofte lydhørt imod hinanden og tilfører dermed musikken betydelig rytmisk snert og vitalitet .......  og bodhrán-spillet er både rytmisk og klangligt så afskygget, at det flere steder næsten kan give fornemmelse af at det er en kontrabas, der ligger i bunden og driver musikken fremad. Et par reels er således så sprudlende  at musikken bliver helt bristefærdig af intensitet, og det er såmænd ikke kun O’ Hares fortjeneste, men også i kraft af Bjarne Schmidts livlige bouzouki.” Thorbjørn Sjøgren, Politiken.

tradlads_dancere_02_012

Hør musikken fra CD’en Happy Days

jukeboxknap01
Trad Lads CD

1. Molly Durkin - 2. Concidine´s Grove / The Gooseberry Bush - 3. Santa´s Pub-Crawl/The Moth in the Lampshade - 4. The Flower of the County Down - 5. Tim Moloney´s/McDermott´s - 6. Jimmy Murphy - 7. The Piper´s Chair / The King of the Pipers - 8. Eileen Óg - 9. The Girl Who Broke My Heart / The Jolly Tinker - 10. Byrne´s Hornpipe /Cronin´s Hornpipe - 11. The Irish Rover - 12. The Old Triangle - 13. The Medley: Jig/Mick Mguire/From Dublin to Galway/The Flowing Tide/Dillon´s Fancy/Jenny´s Wedding/The Golden Jubilee.

Trad Lads - Happy Days TLCD001

Webdesign
Gren|Grafisk

If you want futher information about bands or artists, you can press the button Information and fill in the form.

You can also phone Musikformidlingen on: +45 86 13 00 63