Antons lykkelige dag
musikformidlingknap01
Index
For børn
Musik Dans
Klovne Gøgl
Tryllekunst
Juleaktivitet

antons_lykkelige_dag_08Som klassiske musikere har vi en naturlig trang til at formidle "vores" musik videre til andre mennesker og ikke mindst til den næste generation. Heraf opstod inspirationen til børnekoncerten

"Antons lykkelige dag".

Koncept/formål - at præsentere børn for klassisk musik i en ramme - en historie.

Ved at møde børn, der stadig er åbne og modtagelige, som kan "se" historien og forhåbentlig høre eventyret i musikken vil vi udbrede kendskabet til den klassiske musikgenre, som nok generelt er mindre kendt for børn i dag.
 
Eventyret er derimod kendt og elsket af alle børn og det er vores erfaring, at vi voksne her møder børnene på lige fod.
Vi ønsker at vise børnene den klassiske musik i børnehøjde. Vise dem, at den ligeledes er tilgængelig og at den ligesom mere kendte musikgenrer tilbyder rytmer og melodier og giver adgang til store følelser.
Derigennem håber vi, at skabe grobund i børnene for en videre interesse for den klassiske musikgenre på lige fod med andre musikgenrer.
Vores tese er, at børnene nås lettere med fortællingen som en genvej til den klassiske musik, som således bliver et illustrativt og underbyggende element for ordene.
Når vi samtidig giver fortællingen et bestemt tema, er det med det formål at starte en for børnene relevant diskussion om et område, der berører deres hverdag.
Det vil sige at kombinere det kunstneriske/kreative med det pædagogiske, så der ud over oplevelsen også bliver et indlærings-/dannelsesaspekt.

Tema - mobning/drilleri mellem venner.

Grænsen mellem godmodigt drilleri og sårende drilleri er nogen gange svær at se ligesom det kan være vanskeligt at gennemskue konsekvenserne af drilleri. I institutioner og på skoler vælger vi ikke altid vores kammerater selv.
Målgruppe - børn i alderen 3-9 år

Varighed - 40-60 min. afhængig af aldersgruppen og vore aftaler.

Charlotte Glavind – mezzosopran
Troels Øregaard – guitar

Musikeksempler:

audioikon
 
"Hist hvor vejen slår en bugt" - Gebaur/H.C. Andersen

audioikon 
"Seguedillen fra Carmen" - G. Bizet

audioikon 
"Blåbær-Li" - E. Grieg

Webdesign
Gren|Grafisk

Hvis du ønsker tilbud med information om priser og evt. ledige datoer vedr.  band eller solist, kan du sende en besked ved at gå til siden Information og udfylde formularen. Husk at opgive kunstnerens navn.

Du kan  også ringe til Musikformidlingen på: 86 13 00 63