Græsrøddernes Bedste
musikformidlingknap01
Index
For børn
Musik Dans
Klovne Gøgl
Tryllekunst
Juleaktivitet

Webdesign
Gren|Grafisk

graesrodderne01

Hvem kender ikke Lotte Kærsås geniale, velklingende børnesange? Enkle, rytmiske og fulde af livsglæde. Ægte kærlighedserklæringer til alle børn.

I 20 år har Lotte Kærså og Græsrødderne fået børn i alle aldre til at danse, synge og lege, og musikken spilles nu som dengang af nogle af landets bedste musikere. Konceptet er stadig det samme: Lotte Kærså vil have at børn skal have muligheder, ikke fastlåste mønstre. At de skal digte selv, i stedet for at lære de voksnes ord udenad. Sangene skal handle om børnenes egen verden og hvad de kan og vil med den.

Først nu, 20 år efter den første plade, går Græsrødderne live - de der hørte sangene som børn er blevet forældre, og de under deres børn at lære de samme sange at kende. Der er blevet danset med både DGI og Danmarks Radio, men Græsrødderne har aldrig turneret før nu. Det er stadig Morten Kærså, der er den musikalske ankermand, og med sig på tur har han atter Rasmus Kærså på bas, Klaus Menzer og Jakob. Dertil kommer den nyeste generation af sangere: Emil og Caroline.

I den anledning udgives samtidig opsamlingsalbummet Græsrøddernes "Bedste". Et nænsomt håndplukket udvalg af de bedste sange er samlet på denne udgivelse, som er Græsrøddernes ottende. Det er først og fremmest en plade til børn. Og mest til dem der har allermest fart på; de tre til niårige. Men det er også en plade med så god musik, at forældrene kan lytte med. Sangene handler om børns hverdag, om livet og døden, om fest og karneval, om drømmen og dansen. De er universelle og evigtgyldige.

Det er sange der vil blive brugt og slidt. Men de kan tåle det; at blive slidt. For de er beregnet til at lege med, at danse til, at digte videre på. Karakteristisk for sangene er, at det primært er børn der synger . Det giver de børn der lytter god mulighed for at identificere sig med teksternes indhold og den måde de bliver udtrykt på.

Mange af sangene blev førsteopført i TV´s legestue-udsendelser, hvor børnene sad klistret til skærmen, men der er også numre på pladen, der aldrig før er blevet udgivet. Senest har "Her bor jeg" været brugt i Flygtningehjælpens store kampagne

Lotte Kærsås pædagogiske indsigt, sønnen Morten Kærsås musikalske begavelse og deres fælles iderigdom går op i en højere enhed og resulterer endnu en gang i en helstøbt plade af højeste kvalitet.

Hvis du ønsker tilbud med information om priser og evt. ledige datoer vedr.  band eller solist, kan du sende en besked ved at gå til siden Information og udfylde formularen. Husk at opgive kunstnerens navn.

Du kan også ringe til Musikformidlingen på: 86 13 00 63