Flemming Jensen
musikformidlingknap01
Index
Foredrag

Flemming Jensen
foredrag


flemming_jensen_01014DIALOG - Det store problem er ikke forskelle – men uvidenhed.

”ET SMIL er den korteste vej mellem to mennesker - det er hån, spot og latterliggørelse sjovt nok ikke.”

GLOBALISERINGEN er over os - verden bli’r mindre og mindre.Og alligevel stiger portoen - det er da underligt! Med ét er vi ikke så ens længere - og forskelle gi’r problemer. Dem må vi tale om, og vi må ta’ dem alvorligt. Men samtidig må vi ikke snyde os selv ved at glemme, at når folk er forskellige - så er det underholdende! Det var jo det, vi tidligere rejste ud for at opleve - nu får vi det bragt!

FLEMMING JENSEN har som forfatter, dramatiker og utallige gange på TV bragt DIALOGEN i centrum. Det er jo nemt nok at tale med dem, vi er enige med - men dér, hvor dialogen virkelig batter , er, når vi taler med dem, vi ikke er enige med.
Hvis man er bange for den mørke skov - så skal man gå ind i den. Men hvis folk nu er idioter, behøver man selvfølgelig ikke være enig ......

I foredraget surfes der lidt rundt i verden - meget til Grønland - men mest herhjemme, hvor modsætninger mødes. Så der bli’r en farlig ballade.
Lystigheden er en indfaldsvinkel, der ofte gør, at det kan lade sig gøre at tale sammen - hvad enten man som Jensen er 4. generations-udvandrer, har rødder i Mellemøsten, på Bali, i Uummannaq eller må indrømme, at man er fra Ama’r.
Det gør ikke noget, at man har ligget i et andeæg, når blot man vokser op og bliver en svane. Men er det almindeligste ikke, at man bli’r en and?
Foredraget kan varieres mellem 45 min. og 1 ½ time - og er velegnet til debatoplæg.

SPIN SPOT & SPØG – Politik for hårdt prøvede.
Gassen er gået af ballonen - men derfor er der jo ingen grund til også at insistere på at være i dårligt humør. Banker og finansverdenen søges reddet på same måde, som man desperat pumper en punkteret cykel, uden at lappe den først.
Med humoristens øjne ser Flemming Jensen sig rundt i dagens Danmark, der i så høj grad lægger vægt på spin - præsentation frem for substans.
Indpakningen er blevet vigtigere end gaven - livsstil vigtigere end liv.
Image og trends mere betydningsfulde end kvalitet – meningsmålinger bestemmer politikken - markedsføring er blevet dyrere end det produkt,
der skal markedsføres - og demokrati betyder nu kun valgkamp.
Foredraget er tænkt som modgift. For det er nu, vi må ty til at satse på naivitet, godtroenhed og letsindighed – latter og glæde. Hvis demokratiet skal reddes, kan det såmænd gerne ske med fis og ballade.
”Det er vigtigt, at man har is i maven! - Men nu skal man altså ikke vide ret meget om peristaltik for at indse, at hvis man har is i maven - så varer det ikke ret længe, før man bli’r kold i røven!”
Flemming Jensen har i de senere år meldt sig ind i samfundsdebatten med romaner, noveller og klummer. Han har markeret sig med adskillige holdningsprægede  forestillinger på Nørrebros Teater, Det Kongelige Teater, Folketeatret og Det Danske Teater på turné landet rundt.
Foredraget kan varieres mellem 45 min og 1 ½ time.

GRØNLAND – Det er her, det sner
Med udgangspunkt i romanen JAKOB, der udkommer 23. august 2010, fortæller Flemming Jensen om det grønlandske fangersamfund, han har levet og leet i. Emnet er alvorligt, men det hele sker i en hvirvelvind af anekdoter, latter og munter fornøjelse ved vore forskelligheder. Det er i basale samfund - hvor som helst på kloden - at vi finder kraften til at blive moderne mennesker - med os selv i behold. Her er Jensen helt på linje med den grønlandske ungdom af i dag. En ungdom, som han ser som lyset for enden af tunnellen - også fordi den sætter morskab højt og endnu ikke har ladet humor blive til hån.
Det er sådan set ret sjovt ...
Foredraget kan varieres mellem 45 min og 1 ½ time.

Spindoctor – hvorfor nu det?
Flemming Jensen fortæller og funderer over tendenser i tiden. Det sker med udgangspunkt i forestillingen Spindoctor, der i hele to omgange spillede for udsolgte huse på Nørrebros Teater i København – og som har været på turné over det ganske land.

Det er tanker om vor samtid – politisk og kulturelt – der er på tapetet. Med humoristens øjne ser Flemming Jensen på vor markedsøkonomisk drevne nutid, der i så høj grad lægger vægt på præsentationen frem for substansen. Indpakningen er blevet vigtigere end produktet - omstændighederne ved en ting er blevet vigtigere end tingen selv – image mere betydningsfuldt end indhold – politikerens TV-tække tæller mere end hans budskab – meningsmålinger bestemmer politikken. Markedsføring sluger en stadig større bid af kagen, vi ligger på maven for image og trends – og ministerens spindoctor har større indflydelse end ministeren.
Alt sammen udtryk for hulheden i Det Substansløse Samfund – og alt sammem inderligt overflødigt.

Glæden, derimod – naiviteten, godtroenheden, letsindigheden – alt det bør vi hylde og fremme. Skønt det hele sker med latteren som følgesvend, er Jensen sådan set lidt ked af at rode op i samtidens politiske og kulturelle unoder – da han egentlig synes, at folk der elsker røde pølser og respekterer lovgivningen – burde forskånes for at få at vide, hvordan begge dele bli’r til.

Risikoen ved at være humorist er, at folk tror, man laver sjov.
Om humoren som en vigtig forudsætning for nuanceret kommunikation.
I foredraget fortæller Flemming Jensen, at der står al for stor respekt omkring folk, der er i dårligt humør – de betragtes som seriøse debattører, der bør tages alvorligt. Hvorimod der trækkes på skulderen af folk, der siger nøjagtigt det samme – men har intellektuelt overskud til at tilføje humor.

Grønland - det er her, det sner.
Når Flemming Jensen taler om Grønland, taler han i virkeligheden langt mere om begrebet glæde – og om glædens kraft. Trods det dystre syn på nutiden, burde foredraget forme sig som en ganske lystig affære, hvor taleren nægter at gå af vejen for tankespring, irrelevante betragtninger eller det rene skinbarlige sludder. Forudsat, at det er fornøjeligt. Alt skal jo være så stort nu om dage – hvorfor så ikke også skoene?

Efter foredraget vil der være mulighed for at kommentere, stille spørgsmål eller skælde manden ud.

Hvis du ønsker tilbud med information om priser og evt. ledige datoer vedr. band eller solist, kan du sende en besked ved gå til siden Information og udfylde formularen. Husk at angive kunstnerens navn.

Du kan også ringe til Musikformidlingen på: 86 13 00 63