Harpens Kraft
musikformidlingknap01
Index
Foredrag

HARPENS KRAFT

Poetisk-musikalske cabaret‘er over dansk og fremmed digtekunst

GRETE SIBAST - Klaver
PEER SIBAST - Recitation og Sang

sibastgrete2002
sibastpeer2002

Alle forestillingerne er bygget op over og omkring digternes poetiske tekster, biografisk stof og deres samtids komponister, som skrev til dem og komponerede ud fra beslægtede oplevelser og livsanskuelser.

Forestillingerne - collagerne er velegnede til oplevelse, inspiration og diskussion af kunstens, musikkens og poesiens særegne evne til vækkelse og livsfortolkning, når de får lov til at optræde i deres autentiske udtryk uden moderniseringer og populariseringer.

Forestillingerne henvender sig til skoler, højskoler, gymnasier, museer, gallerier, fagforeninger, politiske foreninger, OK-klubber og andre klubber, kirker, konfirmandstuer, sognegårde og i det hele taget steder, hvor folk samles til kulturelle møder.

Forestillingerne har gennem de seneste år været opført rundt om i provinsen og København (samt på San Cataldo i Italien) omkring 50-60 gange i alle de ovennævnte mulige optrædenssteder.

Forestillingernes varighed er ca. 60-75 min. Og vi står til rådighed for diskussion m. m. efter forestillingerne. Der kræves velstemt klaver ( i kirker kan orgel og/eller cembalo komme på tale).

Vi tilbyder følgende forestillinger:

KOMMER HID, I PIGER SMÅ! N.F.S.Grundtvig, samtidige danske komponister og Franz Schuberts musik
HVOR TINDRER NU MIN STJERNE? Christian Winther og de samtidige danske komponister
OP! AL DEN TING Hans Adolph Brorson i hans egen samtids musikalske iklædning - verdslig som religiøs
LYSETS ENGEL B. S. Ingemann og hans samtids romantiske komponister
SILKEN OM DIN HUD Emil Aarestrup - Peter Heise og andre samtidiges romancer samt Frédéric Chopins klavermusik
FRIBYTTERDRØMME Tom Kristensens 20’er-digtning - jazzmusik og hærværk
SIGØJNERBALLADER Den spanske digter Federico Garcia Lorca’s andalusiske ballader i lyset af hans og landets tragedie og Borgerkrigen - med samtidig spansk musik
GLO IKKE SÅ ROMANTISK! Om Bertolt Brechts poesi og sange fra skuespillene - med musik af ham selv, Kurt Weill, Hanns Eisler og Paul Dessau
FAR, VERDEN, FARVEL Thomas Kingo’s poetiske og religiøse univers i samtidig musikalsk iklædning
LÆR MIG, O SKOV, AT VISNE GLAD Adam Oehlenschlåger og den danske højromantik -
med den danske guldalders komponister

Grete Sibast, konservatorieuddannet pianist og cand.phil. i musikvidenskab. Årelang erfaring i mangfoldige former for musik og musikundervisning. Organist i Tiset kirke.

Peer Sibast, oversætter af skønlitteratur, self-made sanger. Årelang erfaring med instruktion af og optræden inden for skuespil, cabaret, revy og recitation af poesi m.m.

Hvis du ønsker tilbud med information om priser og evt. ledige datoer vedr. band eller solist, kan du sende en besked ved gå til siden Information og udfylde formularen. Husk at angive kunstnerens navn.

Du kan også ringe til Musikformidlingen på: 86 13 00 63