Jesper Grønkjær
musikformidlingknap01
Index
Foredrag

jesper_gron_magi_001”Jesper Grønkjærs magiske verdensrejser…” er titlen på foredraget om de eventyrlige ekspeditioner, Jesper har foretaget, og hvor han har tryllet for måbende stammefolk. I nogle af klodens yderste afkroge og på de mest ufremkommelige steder er det blevet til shows for folk, der aldrig tidligere har set hvide mennesker. Der udover har Jesper Grønkjær rejst ud til befolkningsgrupper, som lever uendelig fjernt fra det liv, vi kender her i Danmark.

Bl.a. handler foredraget om:

Shows hos masai-krigere i Tanzania.

På børnehjem i Uganda.

Fremmarch i Andesbjergene i Peru for at nå op til inka-efterkommerne.

jesper_gron_magi_003Turen til den grønlandske indlandsis.

Hoteller i Sydeuropa.

Safari i Kenya.

På Tømmerflåde ned af Amazonfloden i Sydamerika, for at nå ud til flodindianerne.

Jesper Grønkjær som drag-queen på natklubber i New York.

Shows hos narkoprostituerede i Caribien.

Forestillinger i slumkvarterene på Cuba.

Jespers cowboy-show i Texas.

jesper_gron_magi_002Og endelig ekspeditionen med et hold af bærere ud til klodens sidste rester af nulevende kannibaler i Irian Jaya på Ny Guinea. Det var mange dages vandring på snævre stier, op af stejle bjergskråninger, gennem regnskov og jungle, via faldefærdige Indiana Janoes-broer over brusende floder og sump. Målet var at nå ud til verdens mest primitive stammefolk, hvor mændene går med penisfutteral, og kvinderne ammer smågrise, og hvor de gamle krigere stadig spiser andre mennesker. Helt derude i junglen blev det til en kulturudveksling med trylleri, ballondyr, Jodle Birger-sange og sæbebobler, hvor der blev opnået en gensidig respekt og tillid til folk, der ellers lever i en næsten lukket verden.


Foredraget er både seriøst og humoristisk og kombinerer kunst, kultur, natur, politik, livsindhold m.m. Det er farvestrålende fotos og evt. tv-klip, krydret med små anekdoter fra de magiske verdensrejser. Og selvfølgelig er det ikke mindst et udpluk af de tryllerier, Jesper har fascineret folk med verden rundt.

Hvis du ønsker tilbud med information om priser og evt. ledige datoer vedr. band eller solist, kan du sende en besked ved gå til siden Information og udfylde formularen. Husk at angive kunstnerens navn.

Du kan også ringe til Musikformidlingen på: 86 13 00 63