Karsten Vogel
musikformidlingknap01
Index
Foredrag

Karsten Vogel:
Derfra hvor jeg stod

karsten_vogel_010
Den danske scene i 60’erne

-  Nu med ”Kassebogen”  -

1960’erne er et årti, der er til stadig og lejlighedsvis ophidset debat. Hvad var godt, og hvad var skidt? Hvad foregik der, og hvordan så det, der blev kaldt ungdomsoprør og et opgør med autoriteterne ud, når man stod midt i det? Hvilken rolle spillede musikken? Og var dansk ’beat’ - som det selvbevidst blev sagt - verdens bedste?

Det berømte tiår brugte lidt tid på at komme i gang, markerede sig derefter kraftigt som en kulturel smeltedigel i bl.a. multikunst-performance-udstillingen POEX 65, toppede med musikalske og tvær-kunstneriske udtryk omkring 1970 for at ebbe ud med oliekrisen i 1972-73.

Det er stadig muligt at få dele af, hvad der foregik fra 1960 til lidt op i 70’erne, beskrevet indefra. Og derfra ser meget anderledes ud, end det gør i den kulturhistoriske belysning, som naturligvis først dukker op senere end begivenhederne.

I et foredrag, der består af både musik, anekdoter, overvejelser og facts, giver Karsten Vogel som én af aktørerne fra perioden og hovedkraften bag ét af tidens største navne Burnin Red Ivanhoe et billede af, hvordan det var at være der selv.

Karsten Vogel (f. 1943) skabte i 1966 Burnin Red Ivanhoe, der i de næste syv år opnåede international anerkendelse og blev én af Danmarks mest efterspurgte, succesrige og legendariske rockgrupper. Han grundlagde i 1972 det ligeledes internationalt kendte Secret Oyster og optrådte fra 1980 og indtil dennes død med skuespilleren Frits Helmuth men især solo, med egne mindre ensembler og med gruppen Birds of Beauty.

I 80’erne og 90’erne arbejdede Karsten Vogel desuden med musik i Danmarks Radio som programvært, konsulent og som chef for diskoteket.

Karsten Vogel har indspillet mere end 60 lp’er og cd’er og har spillet koncerter i bl.a. hele Skandinavien, i UK, Tyskland, Frankrig, USA, Indien og Dubai.

Hvis du ønsker tilbud med information om priser og evt. ledige datoer vedr. band eller solist, kan du sende en besked ved gå til siden Information og udfylde formularen. Husk at angive kunstnerens navn.

Du kan også ringe til Musikformidlingen på: 86 13 00 63