musikformidlingknap01
Index
Foredrag
Lotte og Hanne Rømer

2 x Rømer

Er det muligt at gøre et alvorligt emne interessant, vedkommende og underholdende?

2gangeroemer_010
For Lotte Rømer er det!

”One Woman and a Grand Piano” byder på en usædvanlig kombination af koncert og fortællekunst med sangerinden, entertaineren og foredragsholderen Lotte Rømer. Som forfriskende krydderi har hun inviteret saxofonisten Hanne Rømer med sig som solist.

For godt 25 år siden spillede søstrene sammen i bandet Hos Anna, som blev udgangspunktet for de to paralelle musikalske karriereforløb, der bragte Lotte Rømer ud på de store rockscener og Hanne Rømer ud på både de danske og de udenlandske jazzscener.

I 20 år har de to søstre bevæget sig i hver sin musikalske verden, men nu kan de opleves sammen, hvor de byder på både nye og gamle sange, garneret med Lotte Rømers entertainment - og ikke mindst historier om mennesker, kærligheden og dét at leve med et handicap. Da Lotte Rømer i 1998 begyndte at holde fordrag om lyd, hørelse og høreproblemer, havde hun en forestilling om vigtigheden af at føre høreproblematikken frem i lyset. I dag - efter langt over 400 foredrag - står det klart, at høreområdet mere end nogensinde har behov for opmærksomhed.

De seneste undersøgelser viser, at hver sjette europærer - godt 37 millioner i alt - har problemer med hørelsen i en sådan grad, at det påvirker den daglige kommunikation med omverdenen. I Danmark handler det om godt 800.000 mennesker, samt ikke at forglemme alle omgivelserne, kollegerne, familien og vennerne.

Kort sagt, høreproblemer vedgår os alle!

Lotte Rømer er for de fleste et kendt ansigt - og efter mere en tyve år i den danske rockbranche, i bands som f.eks. Hos Anna, C.V. Jørgensen, C.V. Moto og Lotte Rømer Band, har hun siden 1985 haft succes med bl.a. teater, sit eget musikalske stand-up show, kabaretter, entertainment, og i de senere år ikke mindst med sine underholdende foredrag om lyd, hørelse og høreproblemer. I 1997 debuterede hun som forfatter med “Sølvfuglens vinger”, en erindringsbog fra den danske rockverden, og i 1999 udkom bogen og filmen ”Hva’?”, som gennem Lotte Rømers egen historie, krydret med interviews af andre, fortæller om livet med et høreproblem.

Hanne Rømer er ligeledes et kendt ansigt for mange, ikke mindst i det jyske, hvor hun i de seneste 15 år har haft en central placering i det sønderjyske musikliv som saxofonist, komponist, underviser og bigband leder.
 

Hvis du ønsker tilbud med information om priser og evt. ledige datoer vedr. band eller solist, kan du sende en besked ved gå til siden Information og udfylde formularen. Husk at angive kunstnerens navn.

Du kan også ringe til Musikformidlingen på: 86 13 00 63