musikformidlingknap01
Index
Foredrag
Martin Blom

Foredrag:
Guitaren som historiefortæller

martin_blom_010
Hvordan en elektrisk guitar kan ændre dit liv. En to timers rejse rundt om romanen "Guitarsamleren", dybt ind i fortællingen om den elektriske guitar og dermed mere end 50 års rockhistorie. Om fascinationen, passionen og tonen. Bogens forfatter, journalist og musiker Martin Blom Hansen, krydrer foredraget med videoklip, onlineeksempler og liveguitar og serverer godbidder fra interviews med guitarister og musikerlegender.
 
Den er svær at komme udenom, den lever stadig og har det godt, og den har en pokkers masse gode historier gemt i gribebræt, pickupper og krop. Guitaren med strøm på har været en del af vores lydbillede i mere end 50 år, ja historien om den elektriske guitar går helt tilbage til 1930'erne.

Musikjournalisten, guitaristen og forfatteren Martin Blom Hansen leverer med "Guitaren som historiefortæller" en martin_blom_guitar_forside_010to timers fortælling om den elektriske guitar. Dels med udgangspunkt i romanen "Guitarsamleren", der udkom i efteråret 2009, dels med masser af guitarhistorie, og dels med anekdoter og bidder fra interviews og møder med internationale og danske guitarister.

Foredraget graver ned i guitar- og rockhistorien, ser nærmere på fascinationen af den elektriske guitar og stiller spørgsmål som: Hvorfor fik den elektriske guitar så stor en rolle i efterkrigstidens populærmusik? Er den elektriske guitar klar til museum, eller har den stadig noget at byde på? Kan den klare konkurrencen fra laptop'en? Er guitarsoloen virkelig død? Hvorfor vil samlere betale hundredtusindvis af kroner for en vintageguitar til samlingen?

Martin Blom Hansen: Musikjournalist, guitarist og forfatter (født 1955). Har udgivet romanen "Guitarsamleren" i oktober 2009 og bidraget til blandt andet bogen "Rock i Århus" (2008). Arbejder som journalist for flere musikorganisationer og magasiner, blandt andet SAKO Nyheder og fagbladet Musikeren. Tidligere kulturjournalist på Berlingske Tidende. Medlem af bestyrelsen i Ken Gudman Mindefond. Aktiv musiker med sit eget Bloms Band, har været med på den århusianske musikscene i 30 år - med bla. bluesbandet Trouble Cats. Var i 70'erne en del af det sydfynske musikmiljø.

Hvis du ønsker tilbud med information om priser og evt. ledige datoer vedr. band eller solist, kan du sende en besked ved gå til siden Information og udfylde formularen. Husk at angive kunstnerens navn.

Du kan også ringe til Musikformidlingen på: 86 13 00 63