musikformidlingknap01
Index
Foredrag
Per Hammerich

Historiefortæller Per Hammerich.
 
per_hammerich_02011.

Morskab med morale.

Med hatten på sned, og et glimt i øjet, tryller Per Hammerich den ene fantastiske historie efter den anden ud af den magiske fortællerring.
Hans evne er at føre tilhørerne på fantasiens vinger, fra mytologi til nutid og fremtid, fra himmel til helvede – fra latter til gys. Alt sammen tilsat sang og hvide løgne i en farverig underholdende vifte af oplevelse hvor tilhørernes fantasi sættes i gang, så de med stor fornøjelse skaber deres egne billeder igen og igen. Ingen går tomhændet hjem.

youtube_logo

Se mere på Youtube

Reference:

Ældre Sagen - Per Hammerich
Morskab med morale

Ikke mange minutter efter, at Per Hammerich havde fået ordet i Selskabslokalerne den 11. januar 2O12, havde han tilhørerne i sin hule hånd, og man sad med tilbageholdt åndedræt i en atmosfære, hvor man kunne høre en knappenål falde til jorden. Man var hensat til eventyrland.

Uden at fornærme fortælleren havde han ikke så få lighedspunkter med den noksom bekendte friherre Münchhausen, idet han, som sidstnævnte, omgikkes noget lemfældigt med sandheden og udtrykte sig i flamboyante, til tider ekvivokke, vendinger, som gik en anelse uden for dydens smalle vej. Men, udtrykt med H. C. Andersens ord: Det var just det fine ved det!

Den opmærksomme lytter kunne også i fortællerens persongalleri finde pendanter til Ragnar Lodbrogs kone, Kraka, og nutidens Phantom of the Opera. Og det eneste virkemiddel, han benyttede, var stemmeføring og kropssprog - så enkelt og dog så virkningsfuldt. Foruden eksotiske eventyr, sagn og fabler fortalte per Hammerich også anekdoter af den folkekære historiefortæller, Poul Erik Krogen, og Hjerteforeningens formand følte sig så inspireret, at han også rejste sig og bidrog med en historie,

Mellem 70 og 80 eventyrlystne tilhørere var i salen, og en tilhører betegnede Per Hammerichs optræden som "virkelig god underholdning". Og det er ganske vist.

p.v. Ældre Sagen Ringsted
Annette Teilmann

Hvis du ønsker tilbud med information om priser og evt. ledige datoer vedr. band eller solist, kan du sende en besked ved gå til siden Information og udfylde formularen. Husk at angive kunstnerens navn.

Du kan også ringe til Musikformidlingen på: 86 13 00 63