musikformidlingknap01
Index
Foredrag
Peter Ingemann

Peter Ingemann – foredrag

fra Peters fantastiske og brede karriere tales der om ”tiden” - anekdoter og kommentarer og mon ikke der kommer et par sange fra slut 60-erne i Hit House m. Peter Belli syrerock med YoungFlowers,

peter_ingemann_01902

1970-erne dansk Rock m. Skousen Ingemann Politisk Rock m. Røde Mor
1980-erne Rock/Pop med Kim Larsen i Cirkus himmelblå og hans band Bellami
1990-erne samarbejdet med min gamle ven og makker Stig Møller
2000: Nu igen syrerock m. Dream City (P.Ingemann/TømrerClaus/S.Berlev)

Peter Ingemann - kort fortalt
Peter Ingemann har siden midten af 60’erne været toneangivende på, og ikke mindst bag, musikscenen.

Som een af de første delte han ubesværet sine interesser for jazz og rock og har i mange år desuden været økonomisk rådgiver for mange store danske musiknavne.

Selv blev Ingemann almindelig kendt tidligt i 70’erne for samarbejdet med Niels Skousen i duoen Skousen/Ingemann og Musikpatruljen. Ingemann blev i midten af 70’erne medlem af det socialistiske musikkollektiv Røde Mor og i midtfirserne var han en del af Kim Larsen’s Bellami. Derimellem har Ingemann været og er stadig med i en række forskellige musiksammenhænge udi såvel jazz som den syregrønne stil.

En musikalsk begavelse og samtidig med en stor økonomisk og logisk sans, der sammenholdt giver spændende og skæve betragtninger i en ellers velfriseret verden.

Peter Ingemann - bio
I slutningen af 60'erne gæstespillede han i The Contemporary Jazz Quintet med bl.a Hugh Steinmetz, trompet, og Niels Harrit, tenorsax og sav, samt Franz Beckerlee.

I det tidlige forår '67 blev Peter Ingemann medlem af den kortlivede, ambitiøse gruppe Peter Belli & Seven Sounds - med Harrit og Steinmetz. Efter opløsningen i April samme år dannede Peter Ingemann og 2 andre medlemmer af Seven Sounds - Ole Poulse, guitar, og Bjørn Uglebjerg, trommer - gruppen U.F.O., med Henrik Carlsen, guitar, og Ole "Frø" Frederiksen, sang. UFO var Danmarks første syrerockband. Måske for udsyret. I hvert fald eksisterede bandet kun i få måneder.
I sommeren '67 var Ingemann med til at danne det mere mere chekkede og dymamiske band Young Flowers, der bestod af Peer Frost, guitar og Ken Gudman, trommer - hvor han blev til Young Flowers' opløsning i foråret '70.

Under et samarbejde mellem Young Flowers og Jomfru Ane teatret i Ålborg, mødte han skuespilleren og sangeren, Niels Skousen, og de to indledte et mangeårigt samarbejde under navn som Skousen & Ingemann, og Musikpatruljen. I '69 - '73 var han desuden medlem af "No Name", en af de første dansksyngende grupper.

I begyndelsen af '73, dannede Ingemann under indflydelse af den nye jazz/rock-fusionsmusik, "Drops". Gruppen øvede i starten om mandagen og kaldte sig "Mandagsholdet", og bestod desuden af Peter Strømberg, altsax, ex-No Name - og Jesper Thorup, trommer. De var ved premieren april ´73 udvidet med Jesper Nehammer, tenorsax; Henrik Langkilde, keyboards; og Poul Freiber, guitar;

DROPS indspillede i december '75 albummet "Drops" (hookfarm 1976) med instrumentalmusik. Gruppen blev opløst i '77.

Fra '73 - '78 var Peter Ingemann medlem af kunstnerkollektivet RØDE MOR, som også nød godt af hans organisatoriske evner, men han slap ikke taget i jazzen, som han dyrkede i '73 - '74 i Karsten Vogels gruppe MERMAID.

Ingemann medvirkede i '76 på Henrik Strubes Album: Ven og Fjender og spillede fra vinteren 76-77 med Troels Trier og medvirkede på dennes pladeudgivelser til '82. Sideløbende spillede Ingemann med Copenhagen Jazz med bl. a. pianisten Ole Matthiesen.

Arbejdet som økonomisk rådgiver og sparringspartner for Kim Larsen blev i '84 - 91 kombineret med jobbet som musiker for Larsen, i bandet BELLAMI, både i studiet og på scenen.

Sammen med Bellami, Kim Larsen, Erik Clausen, Leif Sylvester m. fl. var Ingemann med i det omkringrejsende show " CIRKUS HIMMELBLÅ" i '85 - der blandt andet affødte Himmelblå Fonden, som Ingemann idag er medbestrer af.

Ingemann medvirkede desuden i Larsen-showet "KIELGASTEN", som havde premiere i slutningen af '89 på Privat Teatret i København. Peter Ingemann, af Larsen kaldet"Von Kulleberg" bestyrer idag fortsat Kim Larsen, samt en lang række andre musikeres økonomi og regnskaber.

I starten af '90erne fortsatte Ingemann med at dele repertoiret fra Young Flowers, samt numre fra Cream, Jimi Hendrix, m. fl. i power- trioen DREAM CITY med guitaristen TømrerClaus og trommeslageren Bo Jacobsen, ex- Blue Sun. DREAM CITY opstod, fordi TømrerClausog Ingemann engang imellem dyrkede trio-formen. Nogle gange - i 70-80erne - lavede de trioen: "Den Gode, den Onde og den Grusomme", med Søren Berlev på trommer ( hvem, der var hvem, i forhold til trioens navn, vides ikke ).

DREAM CITY spillede bl. a. ved mindekoncerten for Dan Turèll i Tivoli's Koncertsal i januar '94 - og ved Christiania's 25-års jubilæum i september '96.

Den første CD " Do the Blues" i '93 var relativ almindelig blues rock. Efterfølgeren "Syre" i '96, var en gnistrende liveoptagelse med klassisk syrerock. Begge blev udsendt på TømrerClaus' eget forlag Karma Music. Jacobsen blev i 2001 erstattet af Søren ´Charlie' Berlev, trommer, ex-gasolin.

Ingemann har sideløbende optrådt med Stig Møller og Ken Gudman ( der døde 17.09.03). Endvidere har han turneret som en del af Showet FLOWER POT PARTY" en hippiekaravane med både Møller's trio, Dream City og hans gamle makker Niels Skousen m. fl.

Samarbejdet med Stig Møller er fortsat, ofte som en duo, og andre gange med Hans Fagt bag trommerne.

Hvis du ønsker tilbud med information om priser og evt. ledige datoer vedr. band eller solist, kan du sende en besked ved gå til siden Information og udfylde formularen. Husk at angive kunstnerens navn.

Du kan også ringe til Musikformidlingen på: 86 13 00 63