musikformidlingknap01
Index
Foredrag
Søren Krogh & Martin Jönsson
søren krogh

SØREN KROGH
&
MARTIN JÖNSSON

Et musikalsk foredrag med udgangspunkt i Knuth Beckers digte og Søren Kroghs musik

I december 2001 udgav Søren Krogh sin tredie cd, "Silhuetter" på Gyldendals pladeselskab, Exlibris, som i øvrigt modtog meget fine anmeldelser – bl.a. 5 stjerner i Jyllands-Posten. Cd´en adskiller sig fra hans tidligere udgivelser ved, at han denne gang har overladt tekst-skrivningen til en anden. Efter gennem mange års fascination af den nordjyske forfatter, Knuth Becker har han denne gang udsendt en cd, hvor han har sat musik til en række digte af Knuth Becker, som er skrevet tilbage i 20´erne. Cd´en er nomineret til Danish Music Award og Den Danske Folkemusikpris for hhv årets bedste folk-album og årets bedste vise-album.
Arbejdet med sangene til cd´en har varet i flere år, og således har "Silhuetter" været et plade-projekt, som Søren Krogh har arbejdet med sideløbende med sit daglige arbejde som sangskriver og musiker.
Og nu i forbindelse med udgivelsen af cd´en er der således nu mulighed for at booke sig ind på disse musikalske foredrag med Søren Krogh & Martin Jönsson.

"Det har været en meget berigende oplevelse at sætte musik til Knuth Beckers digte" fortæller Søren Krogh og fortsætter: "Jeg har gennem mange år været dybt fascineret af Becker og i det hele taget været meget inspireret af ham på den tekstmæssige side. Det har i flere år været et stort ønske at få lov at indspille en plade med hans digte. Da digtene er omtrent 80 år gamle og mine melodier jo er af nyere dato, måtte jeg finde et musikalsk udtryk, der kan rumme noget af begge dele uden at gå på kompromis”.

"Silhuetter" er stilmæssigt meget varieret plade. Den spænder således fra tango over swing, blues og vals til regulær visesang. Men da substansen i de tidløse digte er kombineret med kompetente og for teksten respektfulde melodier, er der en tydelig Krogh´sk rød tråd gennem cd´en.

Det musikalske foredrag vil naturligvis rumme mange af de nye Krogh/Becker-sange, men vil også indeholde enkelte perler fra Søren Kroghs to tidligere udgivelser. Desuden vil Søren Krogh lade han sangene introducere af små morsomme historier og anekdoter.

Søren Krogh er altid en hyggelig oplevelse, men også en flerdimensional, musisk oplevelse der spiller på mange følelser; lige fra det ligefrem morsomme over det let melankolske til det eftertænksomme. Og at Søren Krogh i denne sammenhæng har allieret sig med pianisten, Martin Jönsson, som også var pianist på pladen, gør det ikke mindre spændende.

Søren Krogh - sang og guitar
&
Martin Jönsson - klaver og harmonika

Medbringer selv digitalt klaver og sanganlæg.

Hvis du ønsker tilbud med information om priser og evt. ledige datoer vedr. band eller solist, kan du sende en besked ved gå til siden Information og udfylde formularen. Husk at angive kunstnerens navn.

Du kan også ringe til Musikformidlingen på: 86 13 00 63