musikformidlingknap01
Index
Jazz
BÉVORT- SCHMIDT : PLAYGROUND

BÉVORT- SCHMIDT : PLAYGROUND

pernille_bevort_014


NY KVARTET og NY CD.
”Med alderen bliver denne anmelder mere og mere glad for live-optagelser, de besidder en øjeblikkets sandhedsværdi der er rørende – hvis musikerne altså ”kan” hinanden og deres numre.
Det kunne de den dag i Pakhuset, og det er der kommet en herlig plade ud af”
- Anders Kierkegaard, JazzSpecial juli 2005

Således blev PLAYGROUND’s første CD modtaget i det førende Jazzblad i Danmark, sommeren 2005. Denne CD blev optaget ved en live koncert i Pakhuset, Nykøbing Sj.;og den emmer af alle de kvaliteter, der er ved gode liveindspilninger; samtidig med at lyden er fremragende.

Gruppen har eksisteret siden foråret 2004 og er ledet af de 2 kvindelige musikere saxofonisten Pernille Bévort og pianisten Marie Louise Schmidt. De 2 musikere har tidligere arbejdet sammen i forskellige musikalske sammenhænge ( bl.a. I gruppen Sophisticated Ladies ), og de ønskede at videreføre dette frugtbare samarbejde.
Her er fokus på at lege med og i musikken, deraf navnet PLAYGROUND.
Der trækkes på inspirationer fra navne såsom Thelonius Monk og Joe Henderson; alt med en personlig vinkel ikke mindst eftersom størstedelen af materialet leveres af de 2 kapelmestre selv.

Gruppen har indtil videre optrådt med denne konstellation i både Oslo, Sverige og adskillige steder i Danmark.
Ved de seneste koncerter på h.h.v. Helsingborg Jazzfestival, og Pakhuset i Nykøbing Sj. har gruppen optrådt i kvintetudgave. Således at gruppen udvides med endnu en saxofonist på h.h.v. tenorsax og basklarinet : Jan Harbeck.
Han er kendt fra flere ensembler i Danmark bl.a. Ernie Wilkins Almost Big Band og Niels Jørgen Steen’s Monday Night Big Band.
Dette resulterede i nogle farverige koncerter med en masse heftige ”tenor battles”, og flerstemmige arrangementer – til stor glæde for det fremmødte publikum.
Med sig har de 2 kvinder et par af Danmarks bedste rytmegruppefolk: Karsten Bagge og Thomas Vang.
Koncerten i Pakhuset lørdag den 11 nov. blev indspillet live, og gruppen regner således med at have endnu en udgivelse klar i løbet af foråret 2007.

LINE UP :

Pernille Bévort : saxes. Pernille Bévort er et kendt ansigt på den Danske jazzscene; hvor hun er en værdsat sideman i mange ensembler. Bl.a. Ernie Wilkins Allmost Big Band. Her har hun optrådt med bl.a. Tim Hagans, Randy Brecker og Putte Wickman.
For sit musikerskab har hun modtaget både Ben Webster Prisen og JASA prisen. Senest modtog hun LO’s kunstnerlegat i november måned 2005.
Marie Louise Schmidt : piano. Uddannet  på Det Rytmiske Musikkonservatorium. Med til at etablere trioen Sophisticated Ladies, der i en årrække havde sangeren og basunisten Richard Boone som leder og solist. Har desuden modtaget undervisning i piano hos de herboende amerikanske pianister Duke Jordan og Butch Lacy. Har backet solister som Bob Rockwell og Thomas Franck og kendes også fra Erling Kroners New Music Orchestra.
Thomas Vang : bass. Færdiggjorde sin udddannelse på det rytmiske musikkonservatorium sommeren 2004. Er en af de yngre bassister på scenen, som værdsættes af blandt andre trommeslageren Kresten Osgood, som han spiller med i flere sammenhænge. Har desuden backet solister som Tomas Franck og Jesper Thilo.
Karsten Bagge : drums. Karsten er en af de mest synlige trommeslagere på den danske jazzscene. Han spiller for tiden med bl.a. Bob Rockwell, Mårten Lundgren,Thomas Fryland og Kasper Villaume. Har desuden spillet med udenlandske navne såsom Tom Harrel, da han var del af Ensemble New

Selected Discography ( Bévort ) :

RADIO BÉVORT Calibrated CALI 029. 2006.
MY SHOP Cope Records COPECD 088. 2004.
Bévorts Special Edition Ensemble.
Tango For Bad People Sweet Silence Records SSCR JAZZ 0402. 2004.
Beijbom Kroner Big Band live fra Jeriko I Malmø
Who’s Blue ? Dragon Records  DRCD 360.
Pernille Bévort Sextet, recorded june 2000.
Trombonissimo  Music Mecca CD 3009-2.
Erling Kroner Dream Quintet 1999.
Ahi Va El Negro Storyville STCD 4229.Erling Kroner Dream Quintet, featuring Dino Saluzzi, recorded at the JAZZPAR Prize Concert 1998.
Back In Business . Storyville STCD 4225.
Pernille Bévort Quartet , featuring Lisbeth Diers on percusssion 1998. This CD was
selected to be represented on the MXP CD All that Jazz from Denmark 99.
A Live  Music Mecca CD 2038-2.
Pernille Bévort Quartet, recorded live at Copenhagen Jazzhouse sep. 1996.

Selected Discography ( Schmidt ) :

Strange Party Cope Records COPECD 094. 2004
m. Soph. Ladies Sextet.
Skær Mig En Skive Cope RecordsCOPECD 036. 2002
Soloprojekt.
Little Boat Music Mecca CD 3043-2. 2001
m. Katrine Suwalski.
Sophisticated Lady Music Mecca CD 3025-2.  2000
m. Soph. Ladies.
River Pra Music Mecca CD 1092-2. 1996
m. Ghanaian Inspiration ( nu Another World )
To You Music Mecca CD 1091-2. 1996

Hvis du ønsker tilbud med information om priser og evt. ledige datoer vedr. band eller solist, kan du sende en besked ved at gå til siden Information og udfylde formularen. Husk at angive kunstnerens navn.

Du kan også ringe til Musikformidlingen på: 86 13 00 63