musikformidlingknap01
Index
Jazz
Bourbon Street Jazzband

Bourbon Street Jazzband

Bourbon Street JazzbandI 2006 kan Bourbon Street Jazzband fejre halvtreds års jubilæum. Så længe er det siden, at to halv-voksne knægte med jazzbacillen i blodet sad i en kælder i Herning og øvede sig på banjo og kornet. De er blevet et par voksne herrer nu, og de kan se tilbage på en lang karriere indenfor dansk og international jazz. De har besøgt de fleste verdensdele, de har spillet med store internationale solister, og har en stribe udgivelser bag sig. 
 
Orkestrets sammenspillede rytmegruppe er den ”motor”, som skubber den velarrangerede musik fremad, og giver de fremragende solister frihed til at boltre sig. Den musikalske variation er stor, lige fra traditionel jazz til swing og boogie-woogie.

Bourbon Street Jazzband er kendt som orkestret, der altid gi´r sig fuldt ud, og det er måske hemmeligheden bag den langvarige succes, som også i denne sæson har ført orkestret rundt til mange jazzklubber og festivaller. Orkestrets kvalitet har aftvunget respekt hos de gæster, som har optrådt sammen med det. Den engelske verdens-basunist Roy Williams gæstede Riverboat Festival 2004 i selskab med Bourbon Street Jazzband, og sluttede sig til New Orleans- trompetisten Leroy Jones i sin uforbeholdne glæde ved samarbejdet. En anden New Orleans-musiker Jacques Gauthé inviterede i 2002 Bourbon Street Jazzband til at komme og spille tre dage på hans faste klub i netop Bourbon Street midt i French Quarter, New Orleans.

”One More Bourbon” udkom i 2004 med fine anmeldelser fra pressen:
”Bedre kan det næppe gøres. Der er nerve, entusiasme og begejstring i musikken”

Klip fra Århus Jazzklubs program:
”Bourbon Street Jazzband har fyldt Århus Jazzklub til bristepunktet flere gange det seneste år, og vi har ingen betænkeligheder ved at invitere dette fremragende orkester endnu en gang. Forvent sveddryppende boogie, cool swing og dampende varm New Orleans-jazz, garneret med humor og sarkasme.”

Besætningen i Bourbon Street Jazzband er følgende:
 
Gerhard Ellerbæk: Cornet
Per Jegbjerg: Ventil-og trækbasun, arrangør
Finn Odderskov: Klarinet og saxofoner
Kurt Heegård Jacobsen: Banjo, tenorguitar og vokal
Kim Nedergaard: Piano og vokal
Heine Poulsen: Trommer
Jørgen Nielsen: Kontrabas

Hvis du ønsker tilbud med information om priser og evt. ledige datoer vedr. band eller solist, kan du sende en besked ved at gå til siden Information og udfylde formularen. Husk at angive kunstnerens navn.

Du kan også ringe til Musikformidlingen på: 86 13 00 63