Christian Vuust Group
musikformidlingknap01
Index
Jazz

Christian Vuust Group

Christian Vuust Group indspillede i maj 1996 CD'en Aero, som udkom i juli samme år på Intermusic (INTCD 037). Pladen har nye kompositioner af Tobias Sjögren, Johannes Lundberg og Christian Vuust.

Aero

Christian Vuust Group er en jazzgruppe bestående af fem unge musikere fra Danmark og Sverige, der spiller ny nordisk jazz af egen tilvirkning. Et studieophold på Berklee College of Music i Boston, USA, i 1990-91, gav Christian Vuust inspiration og ideer til at danne et orkester med en syntese af den nordiske og den amerikanske jazzlyd som mål. Orkestret blev Christian Vuust Nordic Quartet, som debuterede i 1991, og siden turnerede i Danmark, Norge, Sverige, Finland, Estland, Grønland, Færøerne og Island. I 1993 udkom debut-CD'en, "Stories". I 1995 ændrede Vuust, på baggrund af sit ønske om et mere dynamisk og perkussivt musikalsk udtryk, på orkestrets sammensætning. Med Lisbeth Diers og Göran Kroons indtræden blev Christian Vuust Nordic Quartet derfor omdøbt til Christian Vuust Group.

Christian Vuust Group er fra Danmark:

 - Christian Vuust (tenorsaxofon), fra Århus. Har spillet/indspillet med Alex Riel, Carsten Dahl, Hal Crook, Jørgen Emborg, shirtsville, Nice Device, De Nattergale o.m.a. Underviser ved Det Jyske Musikkonservatorium i saxofon, klarinet, teori/hørelære og sammenspil.

 - Lisbeth Diers (percussion), fra København. Hun spiller også med Anders Jormins Jord og Nikolaj Bentzon Brotherhood. Har spillet med Django Bates, Airto og Trilok Gurtu. De sidste tre i gruppen kommer fra Sverige, nærmere bestemt Göteborg:

 - Tobias Sjögren (guitar), har nye spændende bud på hvordan jazzguitar kan spilles. Har udgivet CD'erne "Hymn" (bestående af egne kompositioner) og "Ord på gulvet" (s.m. Johannes Lundberg).

 - Johannes Lundberg (kontrabas). Endnu en fremragende svensk kontrabassist. Udgav i 1995 debut-CD'en "Orca" med egen sekstet. Spiller også i Calvero.

 - Göran Kroon (trommer) er konservatorieuddannet i klassisk slagtøj. Har en sjælden, organisk beherskelse af trommesættet. Spiller også med Änglaspel og Calvero.

Hvis du ønsker tilbud med information om priser og evt. ledige datoer vedr. band eller solist, kan du sende en besked ved at gå til siden Information og udfylde formularen. Husk at angive kunstnerens navn.

Du kan også ringe til Musikformidlingen på: 86 13 00 63