musikformidlingknap01
Index
Jazz
Doc Houlind Revival All Stars

DOC HOULIND N.O. REVIVAL ALL STARS OF DENMARK

doc_houlind_2011_019

Orkesteret består af yngre og ældre musikere bl.a. et par tidligere PAPA BUE folk, med en fælles interesse for den tidlige improvisatoriske musik, New Orleans jazzen, som den f.eks. blev præsenteret af de største amerikanske orkestre, der var med til at skabe revival jazz perioden, der udgjorde jazzboomet i 60’erne og 70’erne i Europa.

Her tænkes bl.a. på Kid Ory’s og Louis Armstrongs Bands, hvor der inspireres til mere solistiske præstationer og så især George Lewis orkestre med fantastisk ensemblespil i form af rytmisk tailgate basunspil flettet sammen med klarinetspring fra højde til dybde rundt om melodisk dynamisk trompetspil.

Endelig har orkesteret fundet idealformationen til sådant sammenspil. I 2004 skiftede Doc Houlind fra trommerne til trompet i forsøget på at skabe et orkester efter ovenstående idealer, og hvor alle i orkesteret uden undtagelse har samme indstilling og musikalske opfattelse, og som kunne skabe New Orleans jazzmusik i unik høj klasse. Dette projekt er lykkedes over alt forventning – klubberne og festivalerne virker begejstrede og orkesteret har musikalsk glød i øjnene.

Bandet har fået ry for at mestre ovenstående perfekt, hvor Kristian ”rykker” på basunen i bedste tailgate stil og Jespers klarinettoner får nakkehårene til at rejse sig, når de boltrer sig omkring den komprimerede melodiøse energi på trompeten, men alt dette kunne ikke lykkes uden den kompakt swingende rytmegruppe, der roligt mere og mere intenst i løbet af numrene når rigtig swingende klimax.

Rytmegruppen har fået herlig tilgang med miss ”Sweet Purnell” i form af Lis Krøyers nydelige kvindelige skikkelse, der plus swingende banjo og bas med dynamisk trommespil giver et herligt swingende beat, og repertoiret er lige fra ren New Orleans til PAPA BUE.

Efterspurgt over det ganske Europa blev orkesteret, og er regelmæssigt repræsenteret ved festivalerne i Ascona (CH), Rapperswil (CH), Gent-brygge (BE), Haugesund (N), Göteborg (S), Maribo (DK), Femø(DK), Århus (DK) TUNØ (DK)og 2009 optrådte Doc Houlinds Revival All Stars ved French Quarter Festivalen i New Orleans samt i berømte Preservation Hall, hvor musikken blev til orkesterets sidste CD

doc_houlind_trappe_2011_019Hvis du ønsker tilbud med information om priser og evt. ledige datoer vedr. band eller solist, kan du sende en besked ved at gå til siden Information og udfylde formularen. Husk at angive kunstnerens navn.

Du kan også ringe til Musikformidlingen på: 86 13 00 63