musikformidlingknap01
Index
Jazz
Jazz Five

Jazz Five
jazz-five-foto-2014-20x13

Blues, boogie, jive og jazz siden 1996

Funk, Boogie, Shuffle and 2nd line style

youtube_logo04

https://www.youtube.com/watch?v=WfvLQ-8TmIc

https://www.youtube.com/watch?v=s0qyKh56q1Q

https://www.youtube.com/watch?v=aBIKLxiIQVo

First song from upcoming album "Belleville Street". Album will be released June 16th 2014. https://www.youtube.com/watch?v=mA5ZIXv3M2w

Jazz Five tager sit publikum til fest i nutidens New Orleans og leverer et unikt show med boogie, blues, jive, shuffle og et par afstikkere til 2nd line funk. Bandet er en storswingende og sveddryppende jazzmaskine, der tager lytteren med til en aften i Mardi Gras festivalen i New Orleans og leverer et show i topklasse.

Jazz Five blevet grundlagt i 1996 og har siden indhentet særdeles stor live erfaring og spillet over 900 shows lige fra British Columbia til Bornholm. Hvad enten det er til festivaler, i klubber, private fester udstråler bandet altid et overflødighedshorn af spilleglæde og fest. Med to saxer i front, energisk rytmegruppe, stærkt overophedet boogie piano og syngende trommeslager leveres et show med en indlevelse og overbevisning man sjældent ser. Publikum hives automatisk op af stolene og ikke efterlader tvivl om, hvor festen finder sted og hvem der er forgangsmænd.

Jazz Five finder inspirationen hos navne som John Cleary, Dr. John, Louis Jordan, Chuck Berry og Fats Domino og spiller klassikere som ”Jambalaya”, ”Pay me my money down” og ”Never can tell” i egne originale arrangementer med en kant, nerve og humor man ikke finder hos mange andre bands. Dertil kommer bandets egne numre som lægger sig op af forbilledernes stil, men samtidig peger fremad og viser, hvordan det kan lyde når Danmark møder New Orleans i 2011.

Jazz Fives seneste udgivelse ”New Orleans heat” fra 2011 giver fremragende eksempler herpå, gør op med bandets tidligere mere jazzede stil og peger i den grad fremad mod et nyt og mere bluesy og funky udtryk. Med udgivelsen følger også en live DVD optaget i København i 2010. Her ses, hvad

Jazz Five er mest kendt for; at være et af landets allerbedste livebands.

Johan Bylling Lang Altsax og baritonsax
Jeppe Zacho Tenorsax
Jonas Starcke Bas / vokal
Stefan Andersen Trommer / vokal
Esben Hillig Piano
 

jazzfive_03_06 jazzfive_02_06 jazzfive_01_06

Anmeldelser/Presse

“Albummet er optaget på Krudttønden i København i marts, og jeg skal love for, at krudtet ikke var vådt den aften. Orkesteret udstråler i den grad spilleglæde, der med sin energi smitter med en luntes hurtighed. Da jeg spilllede cd’en første gang, gik der iikke mange sekunder, før der blev danset i stue. Kunst? - Nej, men i høj grad brugsmusik, som i sin blanding af traditionel jazz, rhythm ‘n’ blues og swingmusik er oplagt til en danseaften - ikke mindst i kraft af en ualmindelig stærkt-swingende rytmegruppe.”
Fyns stiftidende august 2008

“Et andet markant band af unge traditionalister er Jazz Five, der tydeligvis går endnu mere efter new-orleans-lyden, i dette tilfælde grænselandet mellem rhythm & blues, funk og tidlig rock’n’roll. Sangeren og bassisten Jonas Starcke er en troværdig og autoritativ frontfigur, og dertil kommer den virtuose boogie-pianist Esben Hillig, den solide trommeslageren Stefan Andersen og de to velfunderede og ekspressive saxofonister, Jeppe Zacho - på tenor - og Johan Bylling Lang - på alt og baryton.
Generelt hersker der friskhed og en god og kontant energi, der understreger, at også Jazz Five er et udpræget liveband, som kan lokke folk på dansegulvet, hvilket helt klart fremgår af den til albummet hørende DVD” Om ”New Orleans Heat”, Kjeld ?????? Frandsen, Berlingske, 2011

“Boogie inspirerede numre som den indledende “Take My Hand”, “Beates Blues” og den afsluttende “Fat Man” bygger på fornem energi, vidner om et orkester, der er velsammenspillet og præsenterer et af ensemblets mest interessante individuelle kort i pianisten Esben Hillig.
Udtrykket er energisk, sammenspillet swinger glimrende, ligesom man fornemmer, at bandet går til materialet og stilen med lige dele respekt og fandenivoldskhed. Derfor er det også en glimrende bonus, at CD’en suppleres af en DVD med fem numre hvor man fornemmer, at musik nogle gange først rigtig kommer til sin ret i samspillet mellem udøverne og publikum”.
????? Om ”New Orleans Heat”, Jazzstjerner.dk, 2011

“De har skudt en dosis New Orleans ind i blodårerne og forsøger at sprede noget af varmen i det danske. Med to saxofoner i front betjent af Johan Bylling Lang og Jeppe Zacho, en charmerende forsanger Jonas Starcke og en veloplagt rytmesektion med en velspillende Esben Hillig ved pianoet, har de elementerne til en fest...”
Jazznyt.blogspot.dk, 2011 NEW ORLEANS HEAT www.jazzfive.dk JF CD 001


Diskografi
New Orleans Heat
Gateway Music 2011
Live ‘08
Calibrated records 2008
Jump, Jive and wail
Calibrated records 2006
Happy Party New Orleans Jazz

Hvis du ønsker tilbud med information om priser og evt. ledige datoer vedr. band eller solist, kan du sende en besked ved at gå til siden Information og udfylde formularen. Husk at angive kunstnerens navn.

Du kan også ringe til Musikformidlingen på: 86 13 00 63