Kathrine Madsen
musikformidlingknap01
Index
Jazz

KATRINE MADSEN

katrine_madsen_supernatural_love_010Katrine Madsen har for længst slået sit navn fast som en af Skandinaviens største jazzvokalister. Anmeldere i indland og udland har strøet roser og stjerner udover hendes koncerter og  CD-udgivelser. Hendes forrige albums ”Close to You” og ”Box Of Pearls”   blev  nomineret til en Danish Music Award for bedste vokaljazz-udgivelse i henholdsvis 2005 og 2006.

Nu er hun aktuelt med et nyt album ”Supernatural Love” der allerede har fået de helt store superlativer frem hos anmelderne:

Fuldudklækket vokaljazzsangerinde i verdensklasse – (Skopet)
Katrine Madsens nyeste cd-udspil er en rejse i skønhed – (Kultunaut)

Hun har fra starten af sin karriere haft en veludviklet stilistisk sans og en medfødt evne til at favne det musikalske rum, til at drage lytteren med ind i sine vokale fortællinger. Det er kvaliteter som har bragt hende langt udover Danmarks grænser.

“Many women are called to jazz singing, few are chosen. Danish singer Katrine Madsen is one of the chosen few - with a voice like dark wine and an unerring instinct for the perfect note at the right moment. No tricks. No showy pyrotechnics!”
(The Courier-Mail - Brisbane)

“Katrine Madsen is truly a superb interpreter of jazz. The true measure of her talent is in her interpretation of a song…this lady of song is totally in control of her material. Katrine Madsen is style.  Style is the necessary adjunct of talent and genius, a heaven-bestowed capacity for projecting a very personal, a very original image."
(The Age - Australian National Newspaper)

Katrine Madsens fortolkninger af det klassiske og hendes egne sange bliver til musik, der gør noget ved lytteren og omgivelserne. Musik med en generøs, intim atmosfære, fuld af dufte og mørkt tonede farver. Lyden af Katrines mørke, sprøde stemme. Tilstedeværelsen af en sangerinde, der hviler fuldkommen i sig selv. Her er ingen forceringer eller dramatiske overdrivelser. Kun et indtrængende musikalsk udtryk i en usædvanlig lækker musikalsk iscenesættelse.

Som altid har Katrine valgt sine musikere med omhu. På bas har hun Django d´Or prisvinderen 2004, Jesper Bodilsen, der har spillet med et utal af jazzens store navne, men som nok er mest kendt for sit mangeårige samarbejde med en af verdens mest estimerede trommeslagere Ed Thigpen. På trommer har hun Jonas Johansen, der ligesom Jesper har spillet med  flere af jazzens ikoner – blandt andet som mangeårigt medlem af NHØPs trio. På piano har Katrine en af Danmarks mest efterspurgte pianister, Henrik Gunde - med en nerve og et drive i sit spil der fremtryller mirakler som gør musikken nærværende og levende på samme tid.

Musik siger somme tider mere, end hvad der kan udtrykkes i ord. Den går tæt på, kaster sin fortryllelse ind over os. Den løfter sindet ind i stemninger og følelser, der er dybt forankret i os alle. Som Katrine synger:
 
“The look of love
Is saying so much more
Than words could ever say”

Hvis du ønsker tilbud med information om priser og evt. ledige datoer vedr. band eller solist, kan du sende en besked ved at gå til siden Information og udfylde formularen. Husk at angive kunstnerens navn.

Du kan også ringe til Musikformidlingen på: 86 13 00 63