Klüvers Big Band
musikformidlingknap01
Index
Jazz
English

In english

Big band jazz
i international klasse

kbb_2008_014
Den amerikanske sanger og jazz-superstar, Kurt Elling, er ikke i tvivl: Efter en musikalsk rejse på 30 år har det Århus-baserede Klüvers Big Band nu spillet sig helt op i eliten blandt Europas big bands. Anerkendelsen kom under orkestrets seneste turné med Kurt Elling i efteråret 2007 og har siden fået ekstra tyngde, da planerne om en fælles pladeindspilning er begyndt at tage form.

Usædvanlige arbejdsbetingelser
Så vidt er det altså kommet for orkestret, som i 1977 blev startet af en gruppe unge århusianske musik-studerende under ledelse af Jens Klüver. En af årsagerne til successen er, at big bandet 11 år senere blev udnævnt til Danmarks første rytmiske basisensemble og siden har fået økonomisk støtte fra Stat og Kommune. Det har sikret orkesteret nogle fantastiske – og i det rytmiske musikmiljø helt usædvanlige – arbejdsbetingelser og dermed mulighed for fortsat udvikling.

Klüvers Big Band spiller over 50 koncerter om året. En del af dem er skole- og gymnasiekoncerter, da et af de vigtigste formål med big bandet er at udbrede kendskabet til big band-jazz blandt store og små. En målsætning, som også med orkestrets seneste cd-udgivelse og efterfølgende turné med Cæcilie Norby, i dén grad lever og ånder.

Top-solister og kollektiv energi
Klüvers Big Band spiller musik fra hele jazz-paletten, men hovedvægten ligger på ny big band musik, som både holder traditionerne i hævd og samtidigt tilføjer elementer fra moderne jazzmusik. En stor del af repertoiret er komponeret og/eller arrangeret specielt til big bandet og gennem årene har mange store solister, komponister og arrangører sat deres varme jazz-aftryk dybt inde i hjerterne på både publikum og musikere i Klüvers Big Band.

I orkestret arbejder i dag nogle af landets bedste jazzmusikere - flere af dem solister i international klasse - men først og fremmest er Klüvers Big Band et hold, hvis kollektive energi og sans for at få musikken til at løfte sig og swinge med fynd og klem virker helt overvældende. Både på store og små – og forhåbentligt også de næste 30 år.

Klüvers Big Band tæller nogle af landets ypperligste jazzmusikere, en kombination af gamle garvede og af unge ambitiøse musikere; men fælles for hele bandet er den spilleglæde og iver hvormed de kommer ud over scenekanten.
 
Et hav af ind- og udenlandske gæstesolister har i alle årene bidraget med musikalsk inspiration til big bandet: Gary Bartz, Bob Berg, Jerry Bergonzi, Richard Boone, Carmen Bradford, Dee Dee Bridgewater, Deborah Brown, Etta Cameron, Bill Dobbins, Arne Domnerus, Pierre Dørge, Madeline Eastman, Harry "Sweets" Edison, Peter Gullin, Rune Gustavson, Slide Hampton, Joe Henderson, Abdullah Ibrahim, Lars Janson, Thad Jones, Jan Kaspersen, Tom Kirkpatric, Lee Konitz, Karin Krogh, Butch Lacy, Joe Lovano, James Loveless, Dennis Mackrel, Rob McConnel, Bob Mintzer, Torolf Mølgård, Ed Neumeister, Cæcilie Norby, Horace Parlan, Emanuel Rahim, Bob Rockwell, Robert Routch, Judi Silvano, Tommy Smith, Byron Stripling, John Surman, Clark Terry, Ed Thigpen, Jesper Thilo, Vinklickly, Kenny Werner, Ernie Wilkins, Pete Yellin, Finn Ziegler og NHØR, Marie Bergman og Bobo Moreno.

Diskografi:
1993:"Jasmine" Klüvers Big Band plays Butch Lacy.
1994: "The Heat is on" feat. Finn Ziegler og Jesper Thilo
1995:"Count on it" feat. Carmen Bradford
1997:"Live in Tivoli" feat. Deborah Brown
1998:"Silver Street" med Bob Rockwell og Kjeld Lauritsen
1999:"Good Times" med sangeren Jesper Bjanesen
1999: "Tribute to Duke" med Vincent Herring
2001: "Go Global" med etniske solister
2001: "Better believe it" feat. Byron Stripling og Dennis Mackrel.
2002: Klüvers Big Band 25 år
2002: Reflections: Klüvers Big Band med Matt Harris
2005: "Other People Other Plans"  feat. Hans Ulrik
2006: "Love Being Here" feat. Birgitte Laugesen
2007: "I Had A Ball - Greatest & More" feat. Cæcilie Norby
2008: "Hot House - Thilo Meets Mackrel"

kluvers_betterbelive05 kluvers_tribute05 kluvers_livetivoli05 kluvers_reflektion05

Hvis du ønsker tilbud med information om priser og evt. ledige datoer vedr. band eller solist, kan du sende en besked ved at gå til siden Information og udfylde formularen. Husk at angive kunstnerens navn.

Du kan også ringe til Musikformidlingen på: 86 13 00 63