Mach & Kwella Duo
musikformidlingknap01
Index
Jazz

mach_kwella_2007_012MACH & KWELLA DUO er en spændende konstellation på den danske Jazzscene og netop cd-aktuelle med ”Connected” (Gateway ).

Med deres unikke blanding af intens jazzvokal og smukt guitarspil er de to musikere garant for en god og stemningsmættet oplevelse.

Mach & Kwella består af RIKKE MACH - vocal og JENS CHRISTIAN KWELLA - guitar og har eksisteret i ca. 5 år. I  denne periode har de spillet et utal af koncerter på spillesteder, jazzfestivaller, caféer, til receptioner etc. samt optrådt på både TV2, DK4 og TVdanmark.

Pressen skrev bla. :
Repertoiret var først og fremmest jazz- og bossa-novastandards med enkelte afstikkere uden for jazz-land. Uanset hvad de to “gjorde i” endte det dog med at lyde på samme personlige, imødekommende og varme måde. Man kan sige at duoen i den grad gjorde sangene til deres.
Ikke mindst på grund af Rikke Machs charmerende, blufærdige og alligevel fortrolige introduktioner, der var med til at skabe den nære atmosfære.

Og så kunne man iøvrigt nyde de to konservatorieuddannede musikeres høje professionelle standard.
Jens Christian Kwella håndterede sin guitar så man næsten troede det var løgn, at man kunne få så mange nuancer og farvetoner ud af et enkelt instrument.
Ind imellem kastede han sig ud i verdens mest ekvilibristiske og mindst pralende soloer, før han igen lagde den stemningsfulde bund under Rikke Machs smukke fraseringer, der var fyldt med sangglæde, men helt blottet for de anstrengende manerer, så mange kvindelige sangerinder for tiden ellers gør i.
Så legende let og udtryksfuldt kan det altså lyde, hvis man har både talentet og professionalismen !”
Af Poul Osmondsen, Ringkøbing Amts Dagblad, man. 10. marts 2003

Sangerinden Rikke Pertou Mach er diplomuddannet fra det Jyske Musikkonservatorium og underviser nu som rytmisk sanglærer på bl.a. Århus Universitets Musikvidenskabelige Afd.. Har i 2004 udsendt sin første solo cd ”Angels in the Snow”, som har begejstret  anmelderene. Pressen skrev: “I alle måder gennemført debut-album" ,“gedigen sangskrivning og (...) sublime tekster”, “fremadstormende, markant og opsigtsvækkende”. Medvirkede i tv-serien “Mit liv som Bent”  og i den forbindelse udsendt cd´en med samme navn.

Guitaristen Jens Christian Kwella har en diplom eksamen fra Det Jyske Musikkonservatorium og underviser i dag samme sted og er adjunkt i guitar på Nordjysk musikkonservatorium. Har udsendt tre cd´er i eget navn og medvirket på adskillige andre med bl.a. "Swinging Link", "Tintin og Hårtørrerne" og "Kwella/Venndt Duo".

Hvis du ønsker tilbud med information om priser og evt. ledige datoer vedr. band eller solist, kan du sende en besked ved at gå til siden Information og udfylde formularen. Husk at angive kunstnerens navn.

Du kan også ringe til Musikformidlingen på: 86 13 00 63