musikformidlingknap01
Index
Jazz
Mads Hansen Group

Mads Hansen: Sax/flute
Henrik Gunde Pedersen: Piano/rhodes
Jesper Bodilsen: Bass
Morten Lund:  Drums

De sidste 3 år har Mads Hansen koncentreret om sin egen musik og samlet et utrolig godt orkester som debuterede sammen med studiestrygerne på Copenhagen Jazzhouse sommeren 1998. Koncerten var en stor succes og resulterede i en pladekontrakt med pladeselskabet Storyville.

Repertoiret består hovedsagelig af kapelmesterens egne kompositioner, som spænder fra luftige melodiske arrangementer af den nordiske skuffe til groovy numre med udgangspunkt i en mere moderne jazztradition.

Ny plade My Standards (STCD 4231) er på gaden og udgives af pladeselskabet Storyville og distribueres via GDC. På pladen medvirker udover Mads Hansen Group desuden Steen Råhauge: percussion, Marianne Sørensen & John von Daler: violin, Mette Winther: viola, Barbara Skorb-Stadnickø: cello.

madshansen
madshansencd

Anmeldelser af:
Mads Hansen My Standards - Storyville STCD 4231

Scott Yanow, Cadence maj 2000:
Mads Hansen has a warm sound on the tenor that at times hints at Stanley Turrentine and in other spots at Michael Brecker while being mostly original. He is a strong improviser and swings hard on some of the hotter pieces yet is particularly gifted on ballads. With te assistance of a fine Danish rhythm section and (on three cuts) a string quartet, Hansen has created a definitive set that falls into post bop while being connected to the tradition. Recommended.

Per Calum, Jyllands-Posten 29/6-99:
Tenorsaxofonisten Mads Hansen har på sin debutplade valgt det klassiske kvintet-format. Det er en imponerende sikker skive, så jeg ser frem til hans næste CD...

Finn Slumstrup, Jazz Special #46 juni /juli 1999:
Der er slet ingen tvivl om, at Hansen har håndelaget i orden. Hans melodier er ofte iørefaldende og melodiske, og i hans improvisationer er det også det melodiske, der står i centrum. Han har en flot og fuld tone på instrumentet, klinger nordisk - og i det ledsagende pressemateriale giver han i denne forbindelse meget sympatisk roser til sine konservatorielærere Lundin, Hofseth og Milder. Musikken flyder ubesværet i en stil der kan få én til at tage klichéer som moderne mainstream og happy jazz ned fra hylden.

Thorbjørn Sjøgren, Politiken 9/5-99:
I tenorsaxofonisten Mads Hansen har vi en ung musiker som med sin debut-cd giver et klart fingerpeg om at må kunne nå langt. Vist må han vedkende sig inspiration fra både Jan Garbarek og Michael Brecker, men vigtigere er det, at han både som instrumentalist og komponist besidder en veludviklet melodisk sans, der får musikken til at forme sig helt organisk og med en indre sammenhæng, som man ikke så ofte hører det på en debut-cd.
  Hans tone er stor og fast og udstråler en autoritet, som aldrig tangerer det blærerøvsagtige, frasering og timing har ofte et strejf af det seje, Dexter Gordon-beslægtede og sammenspillet med Henrik Gunde Petersens klaver, Steen Råhauges slagtøj og Jesper Bodilsen og Morten Lunds mere og mere autoritative bas- og trommemakkerskab lyder langt mere af gruppe end af ad hoc-projekt. Og selv om det overvejende hjemmeskrevne repertoire spænder bredt over blues, samba, ballade og jazzstandard, er der intet demonstrativt over musikken, snarere en velfunderet opdagelyst som uundgåeligt skærper mine forventninger til Hansens udvikling.

Troels Skjærbæk, Musikeren Nr. 5 Maj 1999:
Her er en anderledes og meget lyttervenlig jazzplade, der primært er både let tilnærmelig og afslappet i sin sound, og hvor de fremragende og ofte lidt "blå" kompositioner virkelig kommer til deres ret, ikke mindst på grund af et hold musikere, der virkelig har formået at få en både meget intim og hyggelig stemning ned i rillerne. Mads Hansen har selv komponeret størstedelen af musikken, der har kvaliteten til ikke bare at blive hans egne standards - som titlen antyder - men måske på sigt også kan blive mange andres.

Jørgen Siegumfeldt, Berlingske Tidende 22/3-99:
Mads Hansens debutplade er næsten frygtindgydende: Så professionelt og amerikansk up to date kan danske musikere altså fyre deres musik af !

Michael Holbek, Ekstrabladet 20/3-99:
Som på Hans Ulriks Grammy-vinder Jazz and Mambo har tenorsaxofonisten Mads Hansen skrællet tingene ned til det basale. Han er en mand der går efter stemninger og simple fortællinger. En slags dogme-jazz. Og så har han som Hans Ulrik en svaghed for romantiske ballader og et par mambosvingende hofter. Det er enkelt uden at være kedeligt. Godt håndværk uden at være prangende...En Glimrende plade.

Kjeld Frandsen, Berlingske Tidende 13/6-98:
Ganske melodiske værker og et nydeligt saxofonspil, som trækker på inspiration fra en række gode amerikanere

Hvis du ønsker tilbud med information om priser og evt. ledige datoer vedr. band eller solist, kan du sende en besked ved at gå til siden Information og udfylde formularen. Husk at angive kunstnerens navn.

Du kan også ringe til Musikformidlingen på: 86 13 00 63