Martin Lutz Group
musikformidlingknap01
Index
Jazz

Martin Lutz Group

martinlutzgroup010Efter sit seneste udspil med egen trio fra 2002 er Martin Lutz nu i 2004 klar til at debutere med en charmerende ny konstellation bestående af 6 fremragende unge musikere fra den danske jazzscene. Med indspilningen af sit nyeste materiale for øje har kapelmesteren samlet en utraditionel sekstet baseret på en trestemmig saxofonsektion samt rytmegruppe. Resultatet er blevet en alsidig, melodiøs og meget lyttevenlig plade, der både afslører sydafrikanske Abdullah Ibrahim (Dollar Brand) som en væsentlig inspirationskilde og rødder i den lyriske nordiske tradition samt souljazzen.

Gruppens stil kan betegnes som afro nordisk souljazz - "og hvad er dog det?" vil mange sikkert spørge. Ligesom som så mange andre genrebetegnelser er denne på ingen måde en absolut og endegyldig sandhed, men blot et udtryk for noget af det grundlag der danner baggrund for MLGroups musik. Harmonisk og melodisk bevæger samtlige kompositioner sig i et simpelt univers. Den nærmest "naive" treklang og den gode, sangbare melodi er i højsædet - særligt i saxofonarrangementerne og det er netop i denne enkelthed, at Lutz' forkærlighed for sydafrikanske Abdullah Ibrahim kommer til udtryk. Og måske er det netop også i enkeltheden, at det nordiske og det afrikanske finder deres fællesnævner - for selvom afrikansk og nordisk tone er ret forskellige så er der i begge "lejre" en tydelig kærlighed til det transparente og let forståelige. Tilsvarende gør sig også gældende for den amerikanske souljazztradition. Herfra har MLGroup overtaget det energisk swingende og "groovende" drive, som sammen med det ovennævnte giver gruppens musik et unikt særpræg.

martinlutzcd05Musikerne i MLGroup er alle etablerede navne og har spillet med danske samt internationale kunstnere som Mads Vinding, Jørgen Emborg, Uffe Steen, Niels Ratzer, Bjarne Roupé, Finn Ziegler, Christian & Peter Vuust, Aske Jacoby, Ib Glindemanns Orkester, Sanne Salomonsen, Bobo Moreno, Jesper Thilo, Nikolaj Bentzon, Madsole Quartet, Magnify, Roben Ford, Frank Gambale, Jimmy Haslip og David Garfield. Holdet på albummet består udover Martin Lutz på piano/rhodes af Jacob Rose (altsax/sopransax/tværfløjte), Jakob Skov (altsax), Mads Ole (tenorsax), Morten Ankarfeldt (bas) samt Ricco Kjær (trommer) og musikernes forskellige karakter og baggrund er med til at skabe en spændingsmættet og intens konstellation.

Debut CD'en "Jounrney of the Sledge Dog and the Camel" er udsendt på det ålborgensiske pladeselskab ROVA Records og distribueres af Mis.Label.

If you want futher information about bands or artists, you can press the
button
Information and fill in the form.
You can also phone Musikformidlingen DMF on: +45 86 13 00 63