musikformidlingknap01
Index
Jazz
Øm SildeJazz
oem_sildejazz_jesper_010

ØM  -  SILDEJAZZ

Sildejazzen er desværre lidt overset i musikhistorien. Det skyldes vel at den er ret ny. Opstået i Løkken 1995 som en blanding af et show, en jam-session og et sildebord.

Sildebordet er glemt, men musikken er ikke. Østjydsk Musikforsynings garvede showfolk fik vækket deres gamle kærlighed til jazz og jazzmusikerne om bordet fik lyst til at finde jazzens humoristiske rødder, og på den måde opstod et fritidsorkester, der nu har udviklet sig til en fasttømret enhed.

Repertoiret er jazzstandards i allehånde stilarter, samt gode gamle danske sange i jazzede udgaver. En stil som orkestret har udviklet i Boblen i Århus Festuge og bl.a. Tunø Jazzfestival, Torshavn Jazzfestival og arnestedet Peter Bådsmand i Løkken.

Besætningen er de ”gamle” Ømmer
Anders Errboe kontrabas
Anders Barfoed piano
Marius Dahl Knudsen guitar
Bjørn Bønne Christensentrombone
Heine ”Hot” Poulsentrommer
Samt den store basunist fra jazzorkestret Arosia, Botha Christensen.

På vocalsiden hører man hele orkestret, men bedst er det dog når orkestrets gæstesolist tager over:

Ann Farholt f 1966 i København. Har sunget professionelt siden 1984 med egen kvartet og fra 1989 med Jesper Thilos gruppe. Har indspillet en lang række plader b.la med Jesper Thilo og Thomas Clausen og turneret i både ind- og udland. Hendes jazzkvaliteter er uimodsagte, men sammen med sildejazzerne får hun også plads til at spille trombone og tralle af hjertens lyst.
 

Hvis du ønsker tilbud med information om priser og evt. ledige datoer vedr. band eller solist, kan du sende en besked ved at gå til siden Information og udfylde formularen. Husk at angive kunstnerens navn.

Du kan også ringe til Musikformidlingen på: 86 13 00 63