musikformidlingknap01
Index
Jazz
PETER VUUST QUARTET

PETER VUUST QUARTET

Peter Vuust

At Danmark har fostret en række fremragende bassister er efterhånden en triviel konstatering.

Kommer man efter kongerækken NHØP, Stief, Vinding, Lundgaard og de andre, er der noget at leve op til.

PETER VUUST gør det med slående alsidighed og stil: hans teknik er ubesværet, tonen har særpræg - og så ejer han en sjælden (DEN sjældne) evne at kunne skrive melodier af høj musikalsk karat.

På „The Big View“ har han allieret sig med musikere, der hver for sig er fremragende på deres instrument og som med hjerte og sjæl lever sig ind i Peter Vuust’s harmoniske univers.

De er nu heller ikke hvem som helst - Lars JANSSON, Alex RIEL og Christian VUUST. På fire af skæringerne suppleret af Paolo VINAZZIA (der har spillet med Terje Rypdal, Bendic og Arild Andersen). Indspilningerne fandt sted i Rainbow Studiet i Oslo med den navnkundige Jan Erik KONGSHAUG ved pulten - det fås heller ikke meget bedre. Med en let, men væsentlig omskrivning: det skulle være så godt - og mon ikke det blev !!!! !

Det, der løfter The Big View et godt stykke over den typiske, habile „trio & sax“-plade, er først og fremmest den nærmest kammermusikalske musiceren og selve melodimaterialet. Enkle, melodiøse kompositioner forener en Nordisk klang med et mere traditionelt jazzkoncept, hvor improvisation og åben dialog musikerne imellem er i højsædet.

Af og til hører man den indvending at „alle de gode melodier ER skrevet“ (læs: for en del år siden -af Porter, Berlin, Ellington, Monk, Evans o.a.). Den ville falde totalt til jorden hér! Det sker nemlig uhyre sjældent, at en ny CD-udgivelse med „hjemmelavet“ repertoire rummer så mange vellykkede, iørefaldende & smukke kompositioner som The Big View.

FACTS OM PETER VUUST:

* udgav „Travel Light“ med egen kvartet 1996 og stod bag BLUE IN GREEN’s „Songs“ 1993.
* medvirket på over 30 CD’er - udover jazz alt fra Erik Grip til Shirtsville
* Thorbjørn Sjøgren skrev om Vuust: „en kompositorisk begavelse man har lov at stille store forhåbninger til“ (og vi tilføjer i skrivende stund: Vuust lever i den grad op til dem med „The Big View’! )
* uddannet i matematik, fransk & musik ved Århus Universitet
* docent (bas, teori & hørelære) på Det Jyske Musikkonservatoriums Rytmiske Afdeling
* modtager af Valdemar Rasmussens Rejselegat for Matematikere og Århus Kommunes Komponistlegat 1995
* senest modtaget Årslegat fra Kulturministeriets Forskningspulje (til Miles Davis projekt)

Pvuustcd

Hvis du ønsker tilbud med information om priser og evt. ledige datoer vedr. band eller solist, kan du sende en besked ved at gå til siden Information og udfylde formularen. Husk at angive kunstnerens navn.

Du kan også ringe til Musikformidlingen på: 86 13 00 63